Default style- Alternative style

Új Sideburn / Sideburn diszkográfia

Sideburn : The Demon Dance (2010)

 

 

A 97-ben alakult svéd brigádról már esett szó a blogon ha még emlékeztek, mégpedig a Mangrove nevű együttes kapcsán. Akkor éppen azért került szóba a Sideburn, mert annak énekese, Jani Kataja tölti be az énekesi posztot, a hasonló zenében utazó Mangrove -ban is.

Az együttes előző lemezei talán kevésbé voltak epikusak és dallamorientáltak, tehát inkább a hagyományosabb jellegű, retrospektív stoner rockot játszották. Egyébként mindkét lemez kurvajó és akit érdekelnek leszedheti őket  az ajánló alján lévő borítókra kattintva. A 2010-es lemezzel kapcsolatban pedig valahogy olyan érzésem van, hogy az új Grand Magus és a nemsokára megjelenő Spiritual Beggars lemeze mellett fog helyet foglalni. Azt azért hozzá kell tennem,hogy amíg számomra a Nagy Mágus sosem alkotott igazán fogós riffeket és túlzottan átmásztak a heavy/power metál irányába, addig ezen az albumon akkora stoner és doom témákat kapunk,hogy öröm hallgatni. Persze félreértés ne essék,nem mondom, hogy nem tetszett az új Mágus album, csak hiányoltam belőle bizonyos dolgokat. 

A Demon Dance tele van monumentális doom szerzeményekkel, nagyívű énektémákkal, Spiritual Beggars jellegű hammond szőnyegekkel és sokszor ugyancsak a Beggarst idéző basszusjátékkal. Az erőteljes megszólalást, a súlyos, vastag basszushangzást és a rendkívül igényes gitárszólókat külön elismerés illeti. Szerintem egyetlen üresjárat jellegű szám sincs a lemezen, amit viszont talán külön érdemes kiemelni az a "Demon's Dance" című doom eposz. Visszafogott basszus mormogással és tisztán csattanó dobbal indít, majd erre jelentkezik be egy súlyos doom-stoner riff, aztán megérkezik Kataja, akinek a hangja itt legalább olyan mágikusan cseng, mint Tony Martiné (Black Sabbath). Szerintem nem esek túlzásba, ha azt állítom, hogy Jani Kataja sokkal megfelelőbb lett volna a Spiritual Beggars vokalistájának (ha már svédekről beszélünk), mint a Firewindből átigazolt Apollo Papathanasio, de ez majd elválik a lemez megjelenésénél. Kurva kíváncsi vagyok egyébként, hogy ti milyen énekest, illetve kit szeretnétek szívesen látni Beggars énekesként. Külön posztot nem csinálok ennek, de az ajánló kommentjének keretei között azért fasza lenne, ha lenne vélemény a témából.

A The Demon Dance főleg azoknak ajánlott, akik szeretik az igényesebb fajta Stoner Rock hangzást, vagy hiányosságokat éreztek a Grand Magus új albumával kapcsolatban.
 


The Demon Dance Tracklist:

01. Doomherren 0:52

02. Wings Of Sorrow 4:09

03. Song For Hope 5:13

04. Fallen Sun 4:54

05. Dyi´n Day 5:50

06. Shining 4:42

07. The Demon's Dance 6:15

08. Rainy Days 7:09

09. Hold Me In Your Light 4:29

10. Shapes 7:38

 

Trying To Burn The Sun (2002)

     

Tracklist:

01.Planet of Doom

02.Doin Fine

03.Revolution

04.Ceremony

05.Trying to Burn the Sun

06.Rainmaker

07.Burn

08.Sweet Love of Youth

09.Today

10.Sideburn

11.Moongarden

12.Pornomaniac

 

The Newborn Sun (2007):

 Tracklist:

01. I am King

02. Sweet Wine

03. Top of the World

04. When the Day Dies

05. A Piece of Shade

06. Soulville

07. Farmer Joe

08. Another Day in the Blue

09. The Sun Will Love You

10. Riding the Rainbow

11. Total Playing Time

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr402145933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2010.07.12. 21:26:59

Én már a múltkor meghallgattam, de nekem nem nagyon jött be. Ezután az ajánló után, azonban újra megpróbálkozok vele...

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.07.13. 19:59:15

Nem vágtam,hogy csakbennhajóéknál is megvan ez banda,csak kíváncsicságból kerestem rá.Szóval egy jellemzés a banda előző lemezeiről:
csakbennhajogerendazatto.freeblog.hu/search/sideburn/
süti beállítások módosítása