Default style- Alternative style

Spine Chilling Breeze - Milky Way...

  Ismét BenyoBoy a tettes:_

A görög stoner rockról már volt a blogon szó, nem is oly régen. Most egy elég friss bandáról lesz szó, akik 2011 tavasza óta léteznek. Már iskolás koromban, nyári szünetben volt alkalmam a banda szülővárosában, Thessalonikiben eltölteni egy hetet és meg kell mondanom, egy csodálatosan gyönyörű város, szép tájakkal és kedves emberekkel! Viszont azt sose gondoltam volna, hogy a tengerparti város pezsgő élete egy stoner rock bandát is képes kitermelni magából. A zenekar pár hónap próba után fel is vett egy kétszámos promót 2012-ben (nem demót, promót...) majd még idén nem sokkal rá ki is jött a debütáló lemezük Milky Way... címmel. A kilenc számos lemezecske rendkívül változatos, látszik, hogy az útkeresés korszakában van a zenekar (a céljuk is ez volt az alakulásnál), kellemes blues rock, hard rock és persze keményebb, stoneres riffekkel teli számok váltogatják egymást. A hangzás is kellemes, a bandának sikerült ezek ellenére is egy relatíve egységes hangzást találni. Számomra a legkiemelkedőbb a gitáros volt. Nem csak könnyen megjegyezhető neve miatt (Achilles) hanem remek témái miatt, egyértelműen ez a lemez erőssége, szerintem hatalmas tehetség a srác, de a zenekar többi tagja is jól szerepel. Az énekesnek viszont van még picit csiszolódnia, de ő is jó úton jár, Vasilis rekedtes hangja jól passzol az egész hangzásvilághoz. A lemez csúcspontja nálam a kicsit grunge-os beütésű The Unhallowed illetve a slágeres You Know I Love It Dirty és Losing My Insanity, amik igazi, tökös rock számok, nem véletlenül szerepeltek már a promón is! A záró Murder is a jobb és keményebb fajtából való, igaz, picit elvont, amit csak tetéz a picit random és felesleges outro, ami nem jó, de legalább rövid.

A srácokban egyértelműen látok potenciált, minimális csiszolgatni valójuk van még, ami szerintem nem meglepő egy ilyen fiatal zenekartól! Sok sikert kívánok nekik, ti pedig szedjétek le a promót és a nagylemezt is, amik teljesen ingyen elérhetőek a zenekar oldaláról!

http://www.spine-chilling-breeze.com/
http://www.facebook.com/SpineChillingBreeze
http://www.reverbnation.com/spinechillingbreeze
http://www.myspace.com/spine-chilling-breeze

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr94966941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2012.12.18. 22:39:42

megesküdtem volna rá, hogy írtunk már erről a bandáról még a blog indulása környékén, de nézegetem a címkéket előadók szerint, és az azt mutatja, hogy ez az első bejegyzés róluk.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2012.12.22. 14:31:46

@Rico RokkaRolla: Én is emlékszem rá, csak szerintem nem lett hozzá címke írva.

BenyoBoy 2012.12.23. 11:50:00

Ejj, alaposan felforgatom itt a dolgokat! :D Még jó, hogy a promóról nem ejtettem annyi szót, mert akkor születhetett volna egy szép kis duplaposzt!
süti beállítások módosítása