Default style- Alternative style

Twingiant - Sin Nombre


Phoenix, Arizona.
Négy és fél millió ember él Észak-Amerika legnagyobb, és legszárazabb sivataga mellett. Egy élettől lüktető, tudattal rendelkező közösséget alkotnak, egy darwini létforma minden előnyével és hátrányával együtt. Egy 40 fokos lázban égő, lélegző metropolis. A nagy felbontású, thermographikus optikával felszerelt műholdak korában vérkeringés lesz az autópályákból, ideggócok a közlekedési csomópontokból. Nem tartom kizártnak, hogy egy idegen létforma valamely nagyobb városunkkal próbálná felvenni a kapcsolatot, amikor először szembesülne a Föld bolygó kulturális sokszínűségével. Ez az organizmus a Sonoran sivatag homokjából, V8-as motorokból, és nagy adag zenei kreativitásból gyúrta össze a Twingiant nevű sludge metál formációt.

2013 áprilisában jelent meg a legújabb anyaguk, a Sin Nombre. Ezt három, koncertekkel teli év előzte meg, amikor is a srácok jól bejáratódtak. Loud as shit, az már biztos. De nem ettől lesz valami igazán desert sludge. A kezdő track sejtelmes, és kissé talán poros bevezetője után simán, minden sajnálkozás nélkül tépik le fejed. Nekem bejön az ilyen. A kiállások jelzőtáblaként mutatják az utat, így kétség sem férhet hozzá, hogy egy tartalmas sivatagi utazásban lesz részünk a folytatásban is. Szeretem ennek a számnak a hangulatát, valahogy tényleg közelebb hozza a stoner életérzést. 

A second track Fossilized követi az első szám receptjét, de nem másolja azt. Nem is kell nagyon mást hoznia, hiszen egy EP-ről van szó. A szám kb. felétől aztán egy szintet feljebb lépünk, a középtempós, kellően mély dallam és a karcos ének tovább idézik a sivatag forró levegőjének aromáját. A gitárszóló is jól el van találva, és ez nagy szó tőlem, mert nem vagyok szóló párti. Alant a mű:

A negyedik Cloaked in Black-nél már közeledünk a feloldozáshoz, érezni, hogy itt lesz az út vége. Hosszan elhúzott bevezetővel keltik ezt a hangulatot, és én itt éltem át igazán, ahogy a fuzz szétkúrja a agyamat. Nagyon dög témával lesz vége, hogy aztán átadja a helyét az általam csak búnusz track-nek nevezett záró tételnek. A címéből sejthető, miért került fel a lemezre. 

Annak ajánlom a Sin Nombrét, aki szereti a motorblokk száraz melegét, és aki csikorgatta már a foga közt az út porát. 

BRÉKING:

Nem rég kaptam egy csomagot az együttestől, és szerkesztőségileg úgy határoztunk, hogy kisorsoljuk köztetek, olvasók között. Természetesen a csomag tartalmazza ezt az anyagot, dedikálva, CD-én (kurvajól szól), plusz még néhány apróságot. Annyi a dolgod, hogy lájkolod ezt a bejegyzést a Facebook-on. Sorsolás egy hét múlva. 

May the fuzz be with you, és kellemes hétvégét mindenkinek! 

Az egész szerkesztőség nevében köszönöm a csomagot, Twingiant! / On behalf of the editorial, I thank you the package, Twingiant!



 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr665336395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bien János · http://yellyellyell.tumblr.com/ 2013.05.31. 16:36:56

remek írás! gratulálok!!!
Sonora? ... a Mindenit!!!

MolyembeR 2013.05.31. 16:40:09

@Bien János: köszi, Sonoran-ra javítva :)

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2013.06.03. 21:12:36

nekem is vannak ilyen cd-im, mindig a szabadtéri stonerblog fesztre tartogatom őket, hogy majd ott kisorsoljuk
süti beállítások módosítása