Default style- Alternative style

Indian Handcrafts - Civil Disobedience For Losers

 

Relatíve sok zenekart ismerek, de őszintén megmondom, még sosem hallottam olyan stoner/doom/sludge vonalon mozgó zenekarról, ahol duó felállásban játszanak. Az Indian Handcrafts márpedig összesen két emberből áll, a dobos-énekes Brandyn James Aikinsből és a gitáros-énekes Daniel Brandon Allennől, aki amúgy a teljes lemezt törött kézzel vette fel.

 Indianhc bandn.jpg

A srácok tavaly adták ki első self-titled anyagukat, amit sajnos még nem volt alkalmam bepótolni, de a Bandcampen böngészve nem tudtam nem észrevenni ezt a zenekart (pontosabban magát a lemezt a szerintem bitang jó borítóval). A srácokra a legnagyobb hatást a Melvins gyakorolta, amit nem csak az bizonyít, hogy a két zenekar nevét összekapcsolva nem kevés találatot dob ki a Google, hanem Dale Crover és Coady Willis is vendégszerepel a Civil Disobedience for Losers-ön. A hangzás súlyos riff alapokra épül és az epikus, mélyebb, üvöltős, kiabálós énekre. A duó minden téren maximálisan kitesz magáért és biztos vagyok benne, hogy amennyi energiát vittek a teljes lemezbe, nem nyomhatnak unalmas előadásokat... muszáj lesz egyszer megnéznem őket élőben is!

 A nyitó Bruce Lee egyértelműen a legnagyobb számuk és pár kisebb üresjáraton (legalábbis számomra nem ANNYIRA kiemelkedő dalokon) kívül tudják tartani a szintet! A Starcraft és a Zombies nemes egyszerűséggel letépi a fejedet, a kicsit őrültebb és zajosabb The Jerk és Worm in My Stomach pedig tökéletes alap a headbangelésre. Az instrumentális Truck Mouth a noise rock legjobb napjait idézi fel a hallgatóban, a Centauri Teenage Riot meg úgy általában véve egy monumentális szám, sőt, az egyik legkiemelkedőbb darab, a pörgős és zajos garage rock beütésű Terminal Horse pedig szintén a jobbak közé való.

 

A fentiekből is látszik, hogy egy relatíve változatos anyagról van szó és én még mindig nem ocsúdtam fel abból a tényből, hogy ezt összesen két amerikai faszi hozta össze! Egy rendkívül kiemelkedő, igényes lemezt hoztak össze, szóval nagyon tudom ajánlani mindenkinek, bűn lenne kihagyni!

Facebook: http://www.facebook.com/indianhandcrafts
Bandcamp: http://indianhandcrafts.bandcamp.com/album/civil-disobedience-for-losers

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr14966922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FlDutchman · http://stoner.blog.hu 2012.12.17. 18:31:15

Ehh. Még lapoznod sem kellett volna.. :D
stoner.blog.hu/2012/11/29/at_devil_dirt_in_atacama_s_landscape_ep

"még sosem hallottam olyan stoner/doom/sludge vonalon mozgó zenekarról, ahol duó felállásban játszanak"

BenyoBoy 2012.12.18. 10:14:28

Na, ezt nem gondoltam volna, valóban van egy pár! Köszönöm a felhomályosítást, ezt benéztem! :D

FlDutchman · http://stoner.blog.hu 2012.12.18. 12:23:09

Semmi para! :D A fontos, hogy hoztál nekünk még egyet a sorba! :D
süti beállítások módosítása