Default style- Alternative style

Solrize : Mano Cornuta (2012)

.

Az osztrák csapat jó kis pörgős lemezt hozott össze ismét, ám ezúttal maga Scott Reeder (Kyuss) vállalta a produceri munkálatokat.

.

c53ca2cedafe5027cb26c0aae65cffa3.jpg

.

A hangzás kifejezetten minőségi lett, viszont ennek ellenére sem tűnik sterilnek, ráadásul ritkán hallani olyan lemezt a stíluson belül, ahol a hangszerek ennyire arányosan szólnak egymáshoz képest. Ez az egyik nagy erénye az albumnak, a másik, pedig a hangszeres játék. Mind a dob, mind a gitárbetétek nagyon élvezetesek és habár a basszus rengeteg olyan riffet alkot, amit mintha már valahol hallottunk volna, a különböző témák nagyon is változatosan vannak egymáshoz illesztgetve és sokszor ez a hangszer is többet művel az egyszerű dolgoknál. Az egyetlen kakukktojásnak tűnő dolog itt, az a műfajtól szokatlan dallamos ének, amiben van egy csipet punkos frusztráció és némi heavy metalos indulat is. Az előző albumhoz képest szinte olyan, mintha énekesváltás történt volna. Na mindegy, szerintem könnyen meg lehet barátkozni vele. Akinek ez nehezebben menne, azt meg szerintem biztosan kárpótolni fogja a hangszerek élvezetes játéka. Ezek közül nekem külön kitűntek a technikás dobtémák, amelyek itt jelentős mértékben meghatározzák a számok dinamikai hatását is. Mike Groegert, pedig egy nagyon jó dobosnak tartom, mivel nem csak pontos és precíz, de lendületes, változatos ritmusalapokat is tol, illetve fasza pörgetésekkel is élénkíti a szerzeményeket.


Számokat nem elemezgetnék, viszont szinte minden tételnél fedeztem fel hatásokat, olyan csapatoktól, mint a QOTSA, a Fu Manchu, vagy a Bitchwax, sőt egy esetben még Danzig-es dallamvilág is visszaköszönt.

A Solrize előző albumát megtalálhatjátok itt a blogon, Ego85 meg remélem elégedett lesz az új lemezzel is. Szerintem érdemes meghallgatni többször is.

.


Tracklist:
1. the Droning (Intro) (0:37)
2. endurance (5:11)
3. blue sky (3:57)
4. speak of the devil (4:53)
5. mano cornuta (4:30)
6. i am the warrior (4:59)
7. eternal life (4:08)
8. ode to the nose (3:18)
9. enemy (4:23)
10. evil eye (4:51)
11. la casampulga (2:09)
12. rising up again (4:28)
13. law of the dead (5:14)

.

.

Tagok:
Elvis Nine - Vocals
Martin Hosserek - Bass
Marco Kohl - Guitar
Mike Groeger - Drums

.

.

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr534770639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2012.09.21. 21:25:38

nagyon jó kis cucc, van benne egyediség, vagy inkább különlegesség. a 3. számban mekkora a refrén, hatalmas, valami adathordozóra fel kell tennem. hatalmas. egyénként az énekről nekem néha Simon Le Bon (duran duran) és Marian Gold (alphaville) is eszembe jut, nem csak a hang, de a dallamképzés, dallamvilág is. olyan mint egy new wave/szintipop stonerben.
süti beállítások módosítása