Default style- Alternative style

Gniyrg Gnaarg - The Acolytes Feel Sleepy (2012)

 

Nemhogy kimondani, de leirni se nagyon tudom a a finn/spanyol zenekar nevét. A dobok mögött ül a spanyol kiscsaj és a finnek pedig gitároznak. Az egyik egy hathúroson, a másik pedig egy négyhúroson. Sőt az egyik néha énekel is. Mindegy is, nem ez a lényeg.

 Régebben már volt róluk szó nálunk, a From Mother Sun demo kapcsán. Most pedig ismét jelentkeztek nálunk egy EP-vel az "The Acolytes Feel Sleepy"-vel. Három track az egész, és ez jól is van igy, mivel viszonylag hosszúak a dalok, kivéve a középső instrumentális A Wizard?-ot.

 Akár koncept EP-nek is nevezhetnénk, mivel mindkét dal egy-egy spirituális utazás a misztikum és az ekövetkezendő és elkerülhetetlen végzet profetikus megjövendölésében. Hú, ez lehet, hogy elsőre kicsit soknak hangzik, de higgyétek el, ha hallgatjátok, összeáll a kép. Ja igen és miért csak két dalról beszélek? A Wizard saját bevallásuk szerint is csak egy intró, egy bevezető a Nay, a Prophet!-hez.

 Az első tétel a Holothurian (tengeri csigák) egy japán Haikun alapul, vagy inkább csak onnan vették az ihletet. Egy Káosz szerzetes megpróbálja figyelmeztetni a nemtörődöm tanoncokat a közelgő végzetükről. A Nay, a Prophet! pedig a prófétáról szól, aki elmeséli a vizióját egy sötét, nyomasztó, apokaliptikus világról, de azért még látja a fényt az alagút végén.

A zene, pedig mit sem változott. Még mindig sötét, vonszolós néhol már-már sludgeba hajló doom, megtekerve némi stoner jelleggel. Jól eltalált dalszerkezetek és egy közepesen jó hangzás. Nagyon örülök, hogy EP, mivel szerintem ezekből a dalokból már még egy, lehet, hogy sok lenne. Ez most igy kellemes hallgatnivaló, se több, se kevesebb. Elzsibbaszt, elrepit, ahogy kell.

Bandcamp

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr974741654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása