Default style- Alternative style

Eggnogg - Louis EP (2012)

LOUIS_STANDARD-COVER.jpeg

Utálom ezt a bandát. Utálom, hogy 2 éve várok arra, hogy toljanak egy koncertet. Amit még el is néznék, ha nem dobálnák ki egymás után a jobbnál jobb dalokat. Ugyan amióta a Palaver Recordshoz szerződtek a srácok, senki nem látta őket élve, de nem adom fel. Az első szám tőlük amit hallottam a "Northern Lights" volt, és a mai napig emlékszem az érzésre. Egy házibuliban tolta be valaki, hogy "ilyet még biztos nem hallottatok". Hát tényleg nem, annyira arcba talált, hogy a korsót is kiejtettem a kezemből, amely nagyon lassan, órák alatt esett le a földre, és tört ezer darabra, mintha lassított felvételt néztem volna. Megjelent előttem a zenekar, mint ezeréves, sörhasú, ősbájkerek, akik egy louisianai kocsmában szakadt farmerben, csikkel a szájban, baritonnal hörögve húzzák ezeket a balladákat az alkoholmámorban fetrengő helyi népeknek. Erre kiderül hogy szemtelenül fiatal brooklyni suhancok, akik valahogy nagyon ráéreztek az iszapra.

Utálom őket, mert friss 4 számos EP-jük a "Louis" megint nem okozott csalódást, sőt a friss groove-os funky-s hangulattal eggyel feljebb tették a lécet. A "Baras Mogg" nyitány egyből megmutatja egy új arculatot, amit még nem láthattunk ettől a bandától, az iszonyatosan lassú refrént egy funky-monkey verse szabdalja fel, amely esküszöm egyből betalált. A "Vermicious Knidds" szeletelése is merőben új, legszívesebben egy 70-es évekbeli film üldözéses jelenete alá vágnám, ha tehetném. A "The Squid_The Fandangler" lett a kedvencem, riffje erősen fülbemászó, végig is viszik büszkén, bár biztos vagyok benne, hogy hallottam már valahol, de sebaj, ilyen jöhet ezerszer is. Annál is inkább mert ahogy behúzzák egy progresszívabb témába, majd onnan funky, groove, és ezernyi stíluson át szabják át újra es újra, nos azt tanítani kellene, le a kalappal. "The Once-ler" záróakkord kicsit visszakanyarodás a régi Eggnogg nótákhoz, erős a gyanú, hogy az ex-basszeros Louis Davidson keze van a dologban. A disszonáns, nagyon sötét ballada méltóképpen zárja keretbe a friss EP-t.

Utálom ezt a bandát, mert most már olyanok is élvezhetik, akiknek velem ellentétben az átlag pulzusa nem 35 (egykerekezés közben).

http://www.palaverrecords.com/eggnogg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr734699449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

undertow 2012.08.07. 07:46:14

Link? :)
Egy új Eggnogg mindig kellemes meglepetés.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2012.08.07. 20:33:35

nagyon tutter cucc, imádom, hogy mindig operálnak a hangzásokkal, stílusokkal. a felkérés már hetek óta ott hever a postaládában, örülök, hogy végre valaki írt róla! az eéső szám, ha jól emlékszem, hatalmasan szól! linket próbálunk szerezni, vagy lejátszót

MedveMenniAmerika · http://www.medvemenniamerika.blogspot.com 2012.08.07. 21:32:17

A mellekelt linken a Palaver oldalan meghallgathato az egesz album. Rokk!
süti beállítások módosítása