Default style- Alternative style

Hypnopilot - 10 year journey through the stoner space

A kanadai Hypnopilot 10 éve, 2002 nyarán alakult Calgaryben. Egy évvel később, 2003-ban saját zenék írására kezdtek koncentrálni, majd novemberben először Prescribed Burn néven koncerteztek. 10 hónap múlva az Orbit A stúdióban egy hétvége alatt vették fel első 9 számukat, és ekkor kölcsönözték a végleges nevüket a norvég Honcho bandától, így lett belőlük a Hypnopilot.

(Miután felvettem a gitárossal (Matthew Simmons) a kapcsolatot a cikk kapcsán, egy nagyon részletes leírást adott a banda történetéről, így végül az egész posztot átírtam, de ezáltal ki is javíthattam apróbb hiányosságaimat.)

Először a music.download.com Stoner Metal kategóriájában jelentek meg az anyaggal, ahol a toplista első helyét foglalták el közel egy éven keresztül. 500 példányban egy CD-t is kiadtak végül, melyre a Strange Tomorrow, Belong, Come Around, Dirt road, Flat Rabbit, August, Home, Middle of Nowhere és Surrounded számokat rakták.

2006 nyarán demózták fel házilag az Evergreen lemez anyagát, ehhez béreltek egy felvevőt, néhány mikrofont, és a dalszerzéstől a kiadásig mindent maguk végeztek el. Érdekessége a demónak, hogy a később felvett és 2008 megjelent Evergreen albumnál jobb hangzást sikerült elérniük. (Én nagyjából egy évvel ezelőtt tudtam meg, hogy az amit az Evergreennek gondoltam valójában a demó verzió, miután sikerült hozzájutnom az igazi lemezhez, ami tényleg teljesen más hangzásvilággal rendelkezik. Őszintén szólva már megszoktam az eredeti hangzást, ezért még ma is a demót hallgatom. - szerk.)

Szerintem kivételes zenei adottságokkal rendelkezett az együttes, nagyon jó zenét alkottak, számomra rengeteg pozitív élményt jelentett a zenéjük. A dobos megunhatatlan stílusa, az énekes érces hangszíne, és egyedi gitárhangszínük emlékezetessé tesznek minden számot. Bár sosem jutottak el profi lemezszerződésig, szerintem a minőségre sosem lehetett panasz. Lehet vitatkozni azon, hogy vajon egy kiadóval a hátuk mögött hova jutottak volna, együtt lenne még ma is a zenekar, de úgy gondolom az általuk nyújtott zenei élmény még jó ideig velünk maradhat így is.

A 2006-os demó és a 2008-ban kiadott Evergreen között Matthew online közreműködött a Honcho-val a Crawling River című szám felvételein, ami a Hamar Rock City válogatáslemezen jelent meg. Utolsó kiadott lemezük 2009-ben jelent meg Final EP címen, miután Garwin Poff dobos polgári foglalkozása miatt elköltözni kényszerült a városból, és az együttes úgy döntött, a Hypnopilot nem működhet másik dobossal.

Azóta eltelt három év. A Winamp playlistem viszont nem változott, a Hypnopilot továbbra is állandó tagja. A myspace-en pedig bárki meg tudja őket hallgatni! Kip an rakkin!

 

The Hypnopilot was formed in the summer of 2002 in Calgary, Canada. They started their career with the name Prescribed Burn, and after two years they recorded their first album. Then they realized that Honcho's Hypnopilot could be a good name for the band, so they asked Honcho for their blessing. They gave it.

Over the years Hypnopilot released 4 albums with a lot of memorable songs, and with full energy of stoner rock sound. Their style is also unique, I really loved them.

The band spent the Summer and Fall of 2003 writing and rehearsing original music and in November began gigging under the name Prescribed Burn. With the money saved after 10 months of gigging the band spent a weekend at Orbit A Studios in Calgary and recorded their first nine songs. After another year of gigging the band had enough money to get 500 copies of its first recording pressed and in December 2005 the self titled debut album was complete. Summer of 2006 saw the band create a demo of 4 new songs with rented equipment in Garwin's basement which could be downloaded free on http://www.download.com/Hypnopilot. Though this link is now to last.fm Hypnopilot released their second album “Evergreen” on April 20, 2008, recorded in November 2007 at the same studio that gave birth to their self titled debut. Hypnopilot split up in August of 2009.

 

Line up: 

Garwin - Drums
Matthew - Guitar/Vocals
Cory - Bass

Lemezek:

2004 - Hypnopilot
2006 - Demo
2008 - Evergreen
2009 - Last EP

Elérhetőségek:

http://www.myspace.com/hypnopilot/

http://www.myspace.com/hypnopilot/music/songs?filter=recent - streaming

http://www.last.fm/music/Hypnopilot

http://www.cdbaby.com/Artist/Hypnopilot

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr533363516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása