Default style- Alternative style

Shock Radar : Generator (EP) (2012)

Shock Radar ep 2012.jpg

Ezúttal a new york-i Shock Radar kért fel minket, hogy véleményezzük legújabb kiadványukat, ami egy Generator címet viselő EP. Az együttes fő gerincét egy Lee J. Diamond nevű multi-hangszeres zenész alkotja, aki mellesleg a bostoni Berklee College Of Musicban is csiszolgatta egy ideig tudását.

A lemez első taktusait hallva kiderül, hogy sem igényességből, sem ötletekből nincs hiány. Az egyszerűen csak nyitány(Open) címre keresztelt bevezető szám elektronikus-chill outos szintijei és pátoszos női éneke után egy vérbeli pszichedelikus rock szerzemény következik. Stonerbe illő-, dögös basszusriffek, űrutazásra invitáló-, elszállt gitárdallamok, fuvolás háttér és erőteljes ének. A következő, Generator című tétel már neo progos dolgokat is tartalmaz, meg az előzőnél lágyabb éneket, miközben azért a dögösség is jelen van rendszerint, de ne feledkezzünk meg a marhaszép ikergitáros szólamokról se. A trippes feelinget az album negyedik darabja szállítja a legjobban. Lassult ütemei, űreffektjei és csilingelő perkussziói miatt egy karavánszerű menetre emlékeztet az egész. Az EP utolsó száma pedig egy kellemes kis psych-space szösszenet, instrumentális tálalásban.

Jóféle pszichedelikus rock albumként jellemezném a Generatort, annak pedig, aki szereti pl. a 35007 zenéjét, annak garantáltan kellemes perceket fog okozni. Nekem okozott.


Tracklist:
1. Opening
2. In The Land Of Vinyl
3. Generator
4. Recon
5. Perfect Cubes


Tagok:
Doug Fallone - Percussion, Vocals.
Larry Hess - Synths, Vocals.
Dan Fodera - Bass, Korg Moog, Vocals.
Lee J Diamond - Gt, Vocals, etc.



A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr244337186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uzis szakáll K.O. · http://szerencsevadasz.blog.hu/ 2012.04.07. 21:29:40

Az "In The Land Of Vinyl"-nél még azt gondoltam, bevezetésnek nem rossz, a következőknek simán felül kell ezt múlnia...e helyett, hogy a várt fincsi psychedelic-rock élménybe vezettek volna, olyan siralmasan szar kiállásokkal tűzdelt kulafieldekre küldtek, mintha szöges bakanccsal ugrálnának a faszomon. Isten ments még egy próbától, pedig ígéretesnek sugalltattak. Magyarán: Minden, csak nem eredeti!

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2012.04.08. 12:25:59

@Sziklakuszáló: Na, annyira azért nem rossz. Szépen szólnak a hangszerek, megszólalás, hangolás, torzítás téren is korrekt, meg szerintem hangulati szempontból is hatásos, kellemes kis muzsika. Ha tudsz ebben a stílusban, olyan lemezt mondani a 2012-es évből, ami korrekt, hatásos, előremutató, akkor kíváncsian várom a listát! De most komolyan, írd le!

Uzis szakáll K.O. · http://szerencsevadasz.blog.hu/ 2012.04.08. 20:22:43

@joshibarat:
Ne veszítsük szem elől, hogy ez az én személyes véleményem, tuti én is hallgatok olyan zenéket, amitől a falramásznál.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2012.04.08. 20:52:23

@Sziklakuszáló: Hát az tuti, te is az enyéimtől. Kárpótlásul itt van egy igazi pszichedelikus agyalás. Kiváncsi vagyok mit szólsz hozzá:
themotherroad.blog.hu/2012/04/08/electric_orange

Uzis szakáll K.O. · http://szerencsevadasz.blog.hu/ 2012.04.08. 22:35:15

@joshibarat:
Szia! Eléggé elfoglalt vagyok poharazgatásomban, úgyhogy csak most éretem ide a válaszodhoz...megyek, meghallgatom.

Uzis szakáll K.O. · http://szerencsevadasz.blog.hu/ 2012.04.08. 22:54:07

@Sziklakuszáló:
Nézd, számomra az a 'jó'psychedelic mjúzik, ami belemarkol az elmémbe és egyértelműen közli, hogy most megyünk öcsém...én, meg megyek, mert szó szerint magával ragad. A linkelt oldalon nem volt megnyitható zene, de jutúbon meghallgattam ezt: www.youtube.com/watch?v=DHBQJFeX-Ko
Elég volt, nekem túlzottan öndemagóg és fantáziátlan. Ha már psy-rock, akkor Ozric Tentacles, na ők gyárilag gombafogyasztásra (is) és psy-rock zenésznek születtek.
Végtelen a repertoárjuk, de viszont tele brilliánsokkal! Bármelyik elképesztő művüket képesek bármikor elővarázsolni. Zenészként, csak meghunyászkodó alázattal tudom említeni őket.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2012.04.09. 09:00:54

A linkeld oldalon a borítóra kattintva jön be a letöltőoldal, az Ozricot meg ki ne ismerné, viszont a figyelmedbe ajánlanék egy multihangszeres space-guru figurát:
themotherroad.blog.hu/tags/sula_bassana

Uzis szakáll K.O. · http://szerencsevadasz.blog.hu/ 2012.04.09. 13:25:19

@joshibarat:
Kösz szép, de ma egész más irányba vagyok, majd holnap, vagy éjjel belehallgatok.

Virtuál kocc!

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2012.04.10. 09:48:19

Srácok, nagyon örülök, hogy ennyire beindult a blog ismét.Joshibarat szerintem elfogult (nem kicsit) az ilyesfajta zenéket illetően. Ez nem rossz, hiszen az ilyen emberek miatt él és virul ez a fajta muzsika,(Hajrá Jóskabá'!) nekem nem kenyerem, nem is értek hozzá. A két drog amit használok, az a két ikergyermekem, ezért inkább funeral doom-ot hallgatok. Na az a fincsi:)

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2012.04.10. 09:49:29

Egyébként nekem se jött be a Shock Radar. Egy tucat szerintem.
süti beállítások módosítása