Default style- Alternative style

Kilian - Bohém Erdő

 

Régi adósságot törlesztek megint. Ugyan amikor megjelent a Kilian brigád demója, Fl Dutchman kolléga ki is rakta őket (ide), azonban annyira friss volt a cucc, hogy nem volt hozzá kritika. Most se lesz, csak ismertető. 

 Mindig jó érzés olyan zenekarokkal találkozni, akik magyar dalszövegeket raknak az amúgy, nagyon korrekt nemzetközi szintű zenéjükre. Ráadásul nem is félvállról odavetett mondanivalót tartalmaznak.

 A zenei rész pedig nagyon jól megkomponált és ügyesen felépitett. Abszolút nem Stoner. S hogy mégis mit keresnek ezen a blogon?

Egyrészt : manapság nem nagyon tudnék mondani olyan magyar, vagy külhoni zenekart, ami kimondottan Stoner. Valószinüleg nincsenek kimondottan Stoner sémák arra, hogy hogyan lehetne felépiteni matekból egy real stoner csapatot. Szerintem nem feltétlenül a zene szabja ezt meg, hanem a zenekar tagjainak a hozzáállása, mentalitása. Na és ha innen nézzük a dolgot, akkor a Kilian egy Stoner zenekar.

Másrészt a Kilian nemcsak azt érdemelné meg, hogy nálunk megjelenjenek, hanem a nagyobb nyilvánosságot is.

Harmadszor pedig, megtiszteltek azzal, hogy felkerestek minket. Kösz.

Szóval a zene inkább grunge, néhány helyen én kihallok némi Rage Agains The Machine - szerű megoldásokat. Azonban ami mindig is beugrik a zenéjük hallgatása közben, az nem más, mint a Black-Out, főleg Kowa orgánuma és szövegvilága. Nem az a "másolós" fajta, hanem a "magáévá tevő". Ez alól azonban egy kicsit kilóg a névadó, Bohém erdő, mivel itt a másik hatalmas magyar csapat a Wackor ugrik be. Összességében azonban mégis új és egyedi demóval álltak elő a srácok, amit nagyon kellemes hallgatni. Néha elborulós, néha dögös, néha pedig elmélkedős zenéjükkel ők is betömnek egy kisebb likat a magyar rockzene egén. 

 Egyértelműen mindenkinek ajánlom a Bohém Erdőt a Kiliantől, akik keresik a minőségi magyar Rokkot. Itt le tudjátok tölteni.

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr283503857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2011.12.29. 20:54:04

szóval a stoner nem ügyesen felépített, jól megkomponált? he?
mellesleg egy kisebb likat én is szívesen betömnék, ha magyar, ha nem.

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2011.12.29. 21:30:17

Borotváltat?
Én meg úgy látom, hogy a Stoner egy zsigerekből előtörő, zenében megtestesült ösztönösség, amit, ha jól hoznak elő, akkor az maga a tökély. Nem mindenben gondoljuk ugyanazt, mert akkor én zenélnék és az nem lenne jó senkinek. Talán felgyorsulna még a környezetszennezés is. De legalábbis sokan elküldenének kexet kapálni.
süti beállítások módosítása