Default style- Alternative style

Bolygóhollandik... part 2.

 S u n g r a z e r  :  M i r a d o r  ( 2 0 1 1 )

 

 

Őszintén szólva a Sungrazer első lemeze nem nyűgözött le túlzottan(vagy csak nem adtam neki elég időt). Ugyanennek ellentétét mondhatom el viszont az új albumról, ahol egy kevésbé intenzívebb, ugyanakkor jóval elszállósabb oldaláról ismerhetjük meg a holland együttest. Egyrészt kifejezetten stoner, illetve desert rock stílusú zenék találhatóak rajta, ezért úgy gondolom, nem hiányozhat a blogról, másrészt a Motherroadra is muszáj leszek kirakni, mivel valahol meg karcolja a space rock világát is.


A lemezt egy naplementébe lebegő, kellemes kis meditatív muzsika készíti elő("Wild Goose"), amit az "Octo" című búgó riffekkel megpakolt, jammelős, feelinges instrumentális tétel követ.

A következő, "Sea"-nél megint egy kicsit lassultabbra veszik a figurát. Itt már ismét van ének, plussz a fület gyönyörködtetően mormogó basszgitár és a merengős gitármelódia, amit leginkább a space-es lebegések felett hallhatunk.

A ráérősen sunnyogó negyedik számot("Goldstrike")  főleg a  szellős dobtéma és a doomos felhanggal riffelgető basszus teszi élvezetessé.

A "Behind" névre hallgató ötödik szám eléggé összetett. Légiesen klaffogó perkussziót, lágy énekét és ringató gitárdallamait épp csak egy rövid szakasz erejéig egészíti ki a basszus mormogása. Később gyönyörű pszichedelikus utazás bontakozódik ki belőle, a basszushangok pedig visszacsillapodnak és puhán dünnyögnek. Az ezt követő feléledős részek torzított basszusa leginkább a Colour Haze-re emlékeztetnek, amit egyébként is nagyon csipázok. A végeredmény egy erősen pszichedelikus töltetű, space rockba csavarodó kiruccanás.

A hatodik, "Mirador"  is gyakran kalandozik a kozmoszban, illetve valami hasonló módon ötvözi a space  és a stoner rock elemeit, mint ahogy azt az olasz Void Generator is tette tavalyi lemezén.

"34 & More" : A lemez záró tételéről ismét a Colour Haze egyes albumainak hangulata elevenedik meg (úgy látszik volt hatása a közös koncertezésnek). Átszellemült gitármelódiák, nyugodt szállingózás, légies utazás távoli tájakra. Ilyen szép levezetést is régen hallottam már.



Remélem még sok ilyen lemezzel találkozhatunk idén.

Szerintem kihagyhatatlan!

 

Myspace

 

Letöltés

 
Tracklist:
01. Wild Goose
02. Octo
03. Sea
04. Goldstrike
05. Behind
06. Mirador
07. 34 & more...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr503070082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StonerVaszics · http://stoner.blog.hu/ 2011.07.16. 08:44:26

Milyet fröccsöztem már tegnap este erre a lemezre... tényleg fantasztikus cucc.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2011.07.16. 13:19:21

@StonerVaszics: Az alkohol fincsi. :) Hallgasd meg az új Arenna lemezt is, ha ez tetszett: stoner.blog.hu/tags/arenna
süti beállítások módosítása