Default style- Alternative style

Queens of the Stone Age Tribute Night - 2011.06.24. Mappa club BUDAPEST

Queens of the stone age tribute night

2011.06.24. - MAPPA CLUB

Véglegessé vált a Queens of the Stone Age Tribute Night mini fesztivál fontosabb részletei, így a helyszín, időpont és a fellépő zenekarok is.

2011. június 24-én, pénteken a Trafó kortárs művészetek háza pincéjében, a MAPPA CLUB-ban lép fel hat elszánt együttes, hogy egy jó bulit hozzon össze a Qotsa rajongóknak, akik egyelőre még mindig nem láthatták Budapesten Josh Homme együttesét.

A Tribute Night jelleget a fellépők által előadott Qotsa számok adják, melyek mellett természetesen saját dalokkal is készülnek. A május 28-ára tervezett eredeti Queens of the Stone Age koncert középpontjában az első albumuk állt volna, így ezen a tribute fesztiválon is biztosan lesznek arról a felejthetetlen albumról is dalok.

 

 

FELLÉPŐ EGYÜTTESEKÉRT ÉS EGYÉB INFÓÉRT OLVASS TOVÁBB!

barbears

A zenekar 2007 szeptemberében alakult Szegeden. Lukács László (gitár, ex Baby Bone, Ahriman) és Borbás Gábor (dob, ex Gire, Johnny Hotrod) már korábban is játszottak együtt a Sun Valley nevű bandában. Későbbi közös jammelgetéseik során kialakult egy ígéretesnek tűnő hangzás, irányvonal, mely magával vonzotta a saját számok létrehozását. A zenekar teljessé válásához szükséges volt egy basszusgitáros és egy énekes.

2008 tavaszán egy próba alkalmával futottak össze Martonosi Tiborral (basszusgitár, ex Depth), aki örömmel csatlakozott az alakulóban lévő csapathoz. Már a kezdetektől keresték a zenekar hangját, a frontembert, aki majd leordítja a rajongók haját. A megfelelő ember májusban került a srácok útjába a fiatal, de annál tehetségesebb Garamszegi Balázs (ex-Sabbadiak, Amphoteros) személyében. A zenekar valódi alakulása attól a pillanattól számolható, amikor 2008 májusában a négy zenész egy péntek este közösen eljátszotta a Would-ot (egy régi Sun Valley szerzeményt, amely a mai napig szerepel a Barbears repertoárjában). Ezt követően elkezdődött a saját dalok összerakása, szövegírás, és heti rendszerességgel közös próba. A szövegek angol nyelvűek, a dalokra leginkább a stoner jelző húzható rá. Aki szereti a Motörheadet, Clutch-ot, Down-t, vagy Zakk Wylde Black Label Society nevű bandáját, biztosan élvezi a srácok zenéjét is.

 

everflow

A szegedi Everflow története egészen 1994-ig nyúlik vissza. Az akkori alapítók közül ma már csak ketten – Dávid Tibor és Kaczkó Attila – játszanak a zenekarban, amelyből – ha minden ex-tagot meghívnának (Dörnyei Gábor – dob, Kothencz Tamás – dob, Perényi Ádám – gitár, Molnár Zoltán - billentyűk, focicsapatot is lehetne alakítani. Bár a formáció a magyar bajnokságokban megállná a helyét, mindenki számára jobb, hogy inkább a zenénél maradtak… A kezdeti évek az útkereséssel és a demókészítéssel teltek: az első 1995-ös, részben angol nyelvű, hat számos felvétel a banda részéről a Lake of tears címet, az akkori hazai szaksajtó zászlóshajójától (Metal Hammer) elismerő szavakat kapott. A második, immár teljes egészében magyar nyelvű anyag sem váratott soká magára: a Vérzik című demó még nagyobb elismerést kapott mind a szaklapok, mind a közönség részéről, amelyet csak az 1997-ben felvett Világszem című négy dalt tartalmazó anyag tudott felülmúlni. „Hihetetlenül profi az egész demo, igazi kis remekmű. Minthogy a zenekar minden szempontból (zene, szövegek, kinézet, stb…) együtt van, […] ha lemezcégnél melóznék, egész biztos megpróbálkoznék az Everflow-val. […] A Világszem nem egyszerűen a hónap demója, hanem minden idők egyik legjobb magyar demója!” – írta Uzseka Norbert a Metal Hammer oldalain. S míg a kritikusok és az egyre növekvő rajongótábor rojtosra hallgatta az anyagot, az Everflow néhányszor körbekoncertezte az országot: a vidéki helyszínek mellett állandó vendégnek számított a budapesti E-klub és az akkor egyik legkedveltebb, rockzenét játszó szintén fővárosi szórakozóhely, a Riff-Röff színpadán. Az akkor underground szinten már ismert zenekar 1998-ban videoklipet készített, amely az induló Z+ zenetévé állandó műsorán futott (az azóta az RTL-klub és Danubius rádió műsoraiban ismertté vált Vadon Jani baráti felkonferáló szavaival kísért változat a YouTube-on látható!), s még ebben az évben mintegy huszonkét állomásos turnéra indult a Black-out társaságában. A(z amúgy sikeres) turnét követően a zenekar tagjainak élete úgy alakult, hogy a zene helyett másra kellett koncentrálnia (külföldi munka, egyetemi tanulmányok), s egy egész évtized kellett ahhoz, hogy amilyen gyorsan leállt az élet az Everflow körül, olyan gyorsan újra feléledjen az 1998-as felállású – amúgy egymással mindvégig baráti viszonyban lévő – tagság. Az Everflow újraalakulása óta hét új számot vett fel, zenei stílusának megítélését teljes mértékben a hallgatókra bízza, és a remények szerint nem csak az ország klubjaiban, hanem az előttünk álló nyár összes nagyobb fesztiválján újra megmutathatja magát régi közönségének, s azoknak is, akiknek még újnak számít a zenekar és zenéje.

 

spacedust + burning full throttle + dűne + kilian

A négy budapesti együttes még nem rendelkezik olyan múlttal, mint a Barbears vagy az Everflow, de mindent megtesznek azért, hogy tovább emeljék az est hangulatát, és hogy kifejezzék tiszteletüket a világ egyik legismertebb stoner rock előadója, a Queens of the Stone Age előtt.

 

KONCERTINFÓ:

Időpont: 2011. június 24. (péntek), 19:00

Helyszín: MAPPA CLUB, 1094 Budapest Liliom u. 41.

Belépő: 600 Forint

https://www.facebook.com/event.php?eid=172102879515299

https://www.facebook.com/pages/Stoner-Rock-Blog-Hungary/110219402389179

http://stoner.blog.hu/

http://www.last.fm/event/1947200+Queens+of+the+Stone+Age+Tribute+Night

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr392924256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása