Default style- Alternative style

IGOR Lecsap


 

 A jászberényi IGOR zenekar véleményem szerint frappáns nevet választott. Olyan, mintha apró kavicsokat próbálnál meg szétrágni. A zenéjükről valami hasonlót kell elképzelni. Valószínűleg a srácok nagyon szerethetik az Entombedet. 

 Most jött ki nemrég egy új Ep, HE címmel. Nagyon jófajta muzsikát rejt ez a négy dal. Fura a cím, de egyedi és már ez értékelendő. A számcímek se különbek: Geci, Para-szt, Ktu, Natasa. Ezek után nagy érdeklődéssel és reményekkel feküdtem neki az anyagnak.

 Magyarország nagyon kis ország, ennek ellenére fossa ki magából a sludge/stoner/metal brigádokat. Valamalyik jobb, valmelyik nagyon lapos. 

 Már az első hangok után lehet hallani, hogy az Igor nem ezek közé tartozik. Nyers, lendületes "sludge" szerű(!) zene. Ösztönös, mégis nagyon jól megkomponált. Az a fajta Hardcore beütés érezhető, amit a már említett Entombed tökéletesre csiszolt. Ez a négy szám cseppet sem unalmas, nagyon kellemes hallgatni való. A hangzás is jól sikerült, köszönhetően az egri Standing Waves studiónak. 

 A borítóval van némi gondom. Ez a fajta Monochrome forgószél, vagy mifene elég unalmas, nem tükrözi az EP magas színvonalát. Bár csak ennyi baj lenne a magyarbandák többségének. Tisztelet a kivételnek. 

IGOR Arca ; IGOR Mája ; Igor Oldala (ITT INGYENESEN LEHET LETÖLTENI!) 

Végezetül nézzétek meg ezt a fasza kis klippet, kedvcsinálónak: 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr942913619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uglyculture 2011.05.18. 15:10:19

Márpedig ez a borító tökéletes!

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2011.05.18. 19:45:30

@uglyculture: szia! Ígéretünkhöz híven Te nyerted meg a két fesztiválbelépőt. A stoner.hu@gmail.com címre küldj valami elérhetőséget, nevet, valami adatot, amit szívesen megadsz, hogy le tudjam adni a helyre, ahol átveheted a bérleteket, és válaszban kapod a címet, hova kell menni. ANnyit kérünk cserébe, hogy írj valami tömör beszámolót az élményeidről a Karasna fesztiválon. köszi, get stoned

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2011.05.19. 08:00:01

@uglyculture: feltéve, hogy igényt tartasz egyáltalán a fesztivál bérletekre.
süti beállítások módosítása