Default style- Alternative style

Elkezdődött a fröccsöntési szezon!

Backdraft : This Heaven Goes To Eleven

 

 

A svéd Backdraft neve mögött öt, klasszikus rockon nevelkedett renegát jószág dögös muzsikálását találjuk. Név szerint : Jonas Ahlén (ének), Mats Rydström (basszusgitár), Jon Sundberg (gitár), Niklas Matsson (dob) és Robert Johansson (gitár).  

A 2011-es This Heaven Goes To Eleven már a harmadik lemezük és bár az előzőekhez még nem volt szerencsém, ez nagyon megtalált magának. Stílusát nehéz lenne egyértelműen kategorizálni, mivel a southern, a sleaze, a stoner és a hard rock életérzés is egyaránt megtalálható benne. Hangzását a kései Raging Slab dolgaihoz tudnám leginkább hasonlítani, illetve újabbak közül talán a Leadfoot csinált hasonló zenét. Kifejezetten változatos dallamokat és ragadós refréneket találhatunk a lemezen és még a mainstream jelleget is ügyesen kikerülték a srácok. Hangzás szempontjából persze az sem elhanyagolható tény, hogy a dobos kivételével a banda minden egyes tagja gitározgat valamelyik szerzeményben. A szövegvilág pedig a szokásos szabadidős tevékenységek köré összpontosul : alkoholizálás, csavargás, csajozás, száguldás...etc. Tavaszi pityókázáshoz, vagy hétvégi csavargásokhoz tökéletes kellék ez a muzsika.


Klikkeljetek a borítóra és csináljatok mellé egy fasza fröccsöt! Hajrá!
 


Tracklist:
01 Idiot
02 Yesterdays and tomorrows
03 Even cowboys get the blues
04 Stand
05 No love
06 Wheel of no fortune
07 On the flipside
08 The king of diesel
09 Out of here

 

 

 

 

Band:
Jonas Ahlén – lead vocals, harmonica, acoustic guitar, additional metal guitar
Robert Johansson – lead, rhythm & acoustic guitars
Jon Sundberg – lead, rhythm, slide & acoustic guitars, backing vocals
Mats Rydström – bass, backing vocals & acoustic guitar
Niklas Matsson – drums, percussion, barstool, lead & backing vocals

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr712799214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2011.04.05. 20:44:24

hol van a működő letöltőlink......kéremmmm!!

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2011.04.05. 22:49:07

Nem tudom mi történhetett a letöltő linkkel, saját kezűleg töltöttem fel arra a köcsög multiuploadra. Szerintem valami karbantartási szünet lehet jelenleg náluk. Feltöltöm máshová, addig meg itt egy sludge&swamp-ról csent link: www.mediafire.com/?7411t7amad4mur8
süti beállítások módosítása