Default style- Alternative style

Stoner Rock Jakartából.

Suri : Kisah Kasih Lokalisasi (EP) (2010)

 

 

A Suri névre keresztelt indonéz banda kislemeze főleg azért szolgálhat érdekességgel,mert 2010-es kislemezük dalait saját anyanyelvükön prezentálják.Ezen lehet,hogy most sokan bekacagtatok,de ha hiszitek ha nem a hozzá tartozó hangszeres alap kifejezetten meggyőző.Sőt,érdemes is egy-két megjegyzést tenni a számokhoz:

1."Magenta" :
Igazi sivatagi melódia,totál szellősen és ütemek nélkül.Instrumentális és kurvaszép.Nyitó számnak tökéletes.

2."Bikara Kini" :
Jó kis Kyussosan indító stoner muzsika.A basszus hangzása nagyon jó,talán az Orange Goblin egyes albumain lehetett néha ehhez hasonló riffeket hallani,csak más hangolással.A vokalista  énekstílusa  a Los Natas énekesét,Sergio Ch.-t idézi leginkább.

3."Puas" :
Istentelenjó riffel gördülő,belassult faszaság.Az ének néhol  mosolyogtató és talán egy kicsit túlvezérelt is a zenéhez képest,de amúgy nem rossz zene.A  basszusalap rohadtul ott van.

4."Imago"
Megint bellassultabb fajta,bólogatós basszriffek tarolnak a Down/Floodgate stílusában  és nagyjából ennyi is az erénye ennek a számnak.Teljesen átlagos zene,amit megint a basszus kivitelezése visz el a hátán.

5."Cyan" :
Totál meditatív,nyugalmas hangulatú,instrumentális tétel.Főszereplők:magányos zongora,csengettyű,ürességbe visszhangzó tabla(tudjátok az a kongaszerű ütőshangszer).Kár hogy ilyen rövid ez a szám.

6. "Ruang Kosong" :
Nagyon fasza hangzású,fogós mélyek(már megint) és ismét a Los Natasba illő vokál.

 


A Suri 2010-es albumát ajánlom mindenki figyelmébe,mint érdekességet és mint egy újabb csapatot,amiről ezután elmondhatjuk,hogy ismerjük.Arról nem is beszélve,hogy tényleg nagyon hallgatható,fasza kis zenék találhatóak rajta.

Szedjétek le és hallgassátok meg!Hajrá!

 

 

Get Stoned!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr1002389659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2010.10.22. 22:28:06

Felkeltetted a kiváncsiságom.
Az album címe mosolyogtató, de belegondolva, ők is röhögnének az "egyedem-begyedem"-en.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.10.23. 11:05:50

Miket témázhatnak pl. az amcsik mikor egy magyar metál lemezt meghallanak:"Ezt hallgasd meg mit találtam,valami szlovák vagy lengyel,vagy mi a tököm nyelvű hevimetál.Beszarok rajta a röhögéstől."

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2010.10.24. 12:02:37

vannak jó pillanatok. ha még szántak volna rá annyi időt, hogy felveszik a ritmusgitárt még egyszer és szétpanorámázzák, fényévekkel jobban szólna, mert egyébként a gitársound kúúl, csak említett okok miatt ez nem jön ki, pedig megdobná az egész anyagot.
süti beállítások módosítása