Default style- Alternative style

Dropbox-S/T (2004)

Ezt a rövid életű amcsi zenekart Thomas Radnai haverom ajánlotta figyelmembe. És azt kell mondjam, már elsőre tökre bejövős volt!

A Dropbox cirka 4 évig létezett és mindössze ez az egyetlen album maradt utánuk. A csapatban egy egykori Godsmack tag, Lee Richards gitáros is benne volt, az énekes John Kosco pedig fellépett Sully Ernáékkal egy unplugged koncerten. Szóval a szálak összefutnak. :)

A lemez végig egységes színvonalú és szépen szól. Amolyan letisztult, a korszellemnek megfelelő, grunge-os és stoneres elemeket sem nélkülöző groove-központú rock a játék neve. Legnagyobb kedvenceim a Wishbone (erre készült klip), amely C.O.C.-s riffjével, na meg J. Kosco kiabálós énekével egyből megadja az alaphangot és a szolidabb post-grunge stílusban fogant End Of Days, emellett a kiemelkedőbb nóták közé sorolható még az I Feel Fine, Nowhere Man (a címükkel ellentétben nem Beatles feldolgozásokról van szó), az I Told You, valamint az Unfold c. balladisztikusabb téma is abszolút megállja (vagy inkább üli :)) a helyét. Párhuzamként olyan bandák ugranak be, mint pl. Soil, Black Stone Cherry, vagy a Fuel, de másolásról szó nincs. Igényes muzsika, amelyet bárhol, bármilyen körülmények között jól eshet hallgatni.

Szedjétek és nyomassátok, ha egy ritka kincset akartok hallani ebből a stílusból. Nagy kár értük.

Get stoned!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr862305486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chino the Hero 2010.09.18. 15:06:48

Ugyan nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de tud vki linket a Jones's Lounge egyetlen 2003-as lemezéhez? Nem találom sehol.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2010.09.18. 19:15:13

ennél jobb minőségű feltöltést nem találtam, mint amit beraktam a borító alá...

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.09.19. 13:50:59

@Chino the Hero: Nagy nehezen találtam linket a Jones's Longe albumhoz.Amit olvastam róla különböző oldalakon,azok alapján úgy néz ki hogy ez valami kurvára supergroup jellegű dolog,olyan tagokkal,mint Kyle Thomas(Alabama Thunderpussy,Floodgate),meg Jimmy Bower(C.O.C.).Nem tudom honnét hallottál erről a bandáról,de ezek tükrében szerintem valakinek posztolnia kéne ezt a lemezt ezen a blogon.Szerintem kötelező jellegű mindenkinek.Most hallgatom,baszottjó.

Link:
www.megaupload.com/?d=5OP2VMJ6
süti beállítások módosítása