Default style- Alternative style

Már megint ezek a svédek.

 

 
  Az ABBA óta – vagy már előbb is?- szőrös zenészek teremnek fent Északon, de különösen Svéd földön. Rőzsék, riffek meg viszki illatú füstköd, minőségi skandináv Stoner. No de erre csak a végén jövünk majd rá.
  A Morning Wood album kissé poros nekem, meg dobozhangú, de a koncepció egész jó. Afféle kúrósfüstösivós sikamika. Recsegnek az IKEA ágykeretek. Az alvó özvegy mellett füstölhetünk eksön után. Esetleg egy kis kávé...
… aztán kihalnak az emberszabásúak és mindenki, aki megmaradt, megőrül, meg búslakodik, az eltűnt tegnapon, de aztán a hatodik, hetedi, nyolcadik számban végre felszáll a viszki- és a gyógyfüvek illata.
A kilences tételről nekem leginkább az Exploited(!?) Pornó slutjának a széjjel tudatmódosult verziója ugrik be.
  A három live viszont odacsapkod. Ugyanaz a szerencsétlen helyzet áll elő, mint a "Mennydörgő Muffok" esetében; élőben sokkal ütősebbek. A 800 Mérföld album egyértelmű fejlődést mutat a Morning Woodhoz képest, számomra. Összetettebb, sokszor melódikusabb, személy szerint a Big Balck Hole és a Water In My Wine ( a fröccsös nóta ! ) a személyes kedvenceim. 
Szívesen megnézném őket élőben is.           

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr661969820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StonerVaszics · http://stoner.blog.hu/ 2010.05.03. 07:14:41

Üdv a blogon gotfroa!

Fröccsös nóta?? Már szedem is a lemezt. :)

wovbagger 2010.05.05. 00:19:33

az előző sokkal jobban tetszett; emiatt ezt ki sem raktam nálunk. fékezett habzású átlag-dömpingnek érzem még most is.

baal-amiga 2010.12.21. 17:26:37

Én ma "jutottam" hozzá a lemezeikhez. Így annyira nem mélyültem el még benne, de a 800 miles nekem baromira bejön. A 'The Big Black Hole'-t legalább 20x meghallgattam a nap folyamán. Tudnak valamit.
süti beállítások módosítása