Default style- Alternative style

Viking Skull - Doom Gloom Heartache&Whiskey (2008)

A Viking Koponyát három Raging Speedhorn zenész (Frank Regan, Gordon Morrison és Darren Smith - közülük már csak Regan játszik az eredeti felállásból) hívta életre 2001-ben két szintén a Dühöngő Fékduda holdudvarába tartozó fazonnal (az énekes-gitáros Roddy Stone, aki a RS gitártechnikusa és a basszer Waldie, aki a merchandise-ért felel).

Nem árulok el nagy titkot azzal, ha elárulom, h. a Viking Skull ugyan nem pótolhatja a 2008-ban feloszlott Speedhornt, de ettől függetlenül hallgattatja magát. Vannak ugyan az anyabandára emlékeztető riffek, énektémák, de annak lehangolt súlyosságával szemben itt a srácok inkább a lazább, bulizósabb énjüket élik ki. A piaszag végig ott lóg a levegőben a vikingek korongjának hallgatása közben. Elég sokszor eszembe jut az Alabama Thunderpussy neve, olyannyira, h. a Shot Down, az In For The Kill és a címadó nóta simán elmenne akár kiadatlan AT szerzeménynek is. A számok végig egységes színvonalat képviselnek és viszonylag hasonló felépítésűek (kivételt csak a zárónóta, a honky tonk zongorával induló bluesos Drink jelent). A szövegek nem tartalmaznak világrengető gondolatokat (nagyjából a klasszikus rock'n'roll témákat járják körbe: ivászat, csajok, bulik), de ez ebben a stílusban nem is alapkövetelmény. A hangzásért pedig plusz pont: nagyon bika, pontosan úgy szól, ahogy egy ilyen zenének meg kell szólalnia. Ja és ott figyel egy Hair Of The Dog c. dal is, ami címével ellentétben nem Nazareth feldolgozás.

Egy szó, mint száz: botorság lenne a következő stonerblogos összeröffenésen nem előkapni ezt a remek lemezt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr991854653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.03.20. 19:43:50

Az Thunderpussy hasonlóság,a bulizós jelleg,a bika hangzás,meg a stonerblogos összeröffenés miatt úgy érzem,hogy le kell eztet szednem.Tényleg rohadtul kiváncsi lettem rá.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.03.20. 19:47:41

Ööööö,nem találom a linket.Mingyá utánanézek,remélem nem gond ha utólagos engedelmeddel belenyúlok a posztba és a borító mögé lövök egy linket Chino.Bár ahhoz elöször találnom is kéne egyet.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.03.20. 19:50:59

Na,tanyátam egyet.Az említett helyen megtaláljátok.

Chino the Hero 2010.03.21. 13:45:32

@joshibarat: Egyáltalán nem baj, sőt nagy segítség nekem.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.03.22. 19:53:20

Szerintem ez a lemez mindenkinek kötelező!Legalább akkora grúvolás folyik itt,mint a Droids Attacknál,meg ez az énekes csákó is kurvajól tolja.Engem egy kicsit a Beggars-os JB hangjára is emlékeztet.Ez egy fasza,intenzív,fogós riffekkel megpakolt kibaszottjó album.Ajánlom mindenkinek.
süti beállítások módosítása