Default style- Alternative style

Az amerikai Deák Bill...

 Ezt is megértük...

  Olyan élményben volt részünk a kedvesemmel, amiről még az unokáinknak is beszélni fogunk.

  Autóval vágtunk neki a nagy útnak, Wovbagger, BruceWayne, kedvesem és én. Koncert előtt már ott voltunk egy fél órával, de mire bekavarodtunk a koncertterembe, már a Kamtchatka nyomta az új album első tételét. Meglepő, hogy mennyire pontosan betartják a kezdési időt. A Kamtchatka meglepően rövid ideig tevékenykedett a színpadon. Én spec nem nagyon ismerem őket, távol áll már tőlem ez a fajta hetvenes évekbeli blues zene. Jól játszottak, ráadásul az utolsó számnál bejött második dobosnak Jean-Paul Gaster is, bár ez érdemben nem igazán tett hozzá semmit a zenéhez. Jók voltak.

 Aztán jött ez a szavannai brigád...Kylesa. Megmondom az őszintét, nem teccik. Má herótóm van ezektő a tucat szládzs, akármilyen  izéktő...de amit ezek leművelnek a porondon az nem semmi, apám!!! Leszakíccsák a fejed oszt belekakkantanak a torkodba. A bige úgy teszi a dógát, mint a profik. Az egyik doboscsóka (mer' ketten verik itt a bürt) igazi frontman. Ejakuláltam a dobolásátó. A ütéseket mindig a háta közepérű kezdi meg, meg osztán transzba is van a csávó. Láccik rajta. Úgy néz ki, mint a Zsenya, csak kisebb a fasza. (Állítólag) Na mindegy, ha nem lett volna a Kuplung, akkor is megérte volna elmenni, akkora élmény a Kylesa.

..és jöttek, zenéltek, győztek. Clutch. A profizmus, A zeneiség, A szuggeszció, Az etalon. Csak szuperlatívuszokban lehet erről a zenei intézményről beszélni. Nem egy slágerválogatással álltak ki a közönség elé. Az új albumról nyomták a repertoárjuk zömét, de azért volt régisulis szám is, de nem volt Electric Worry, 10001110101 stb.

Örömzene volt, bár a gitáros és a basszer hozták a jól bevált szobor formációt, Jean-Paul olyan lazán ütött, majd leesett a csuklója. Fallon (ufo)bácsinak a kisugárzása pedig földöntúli. Mondták is a koncert végén, hogy olyan volt, mintha egyenesen őket nézte volna. A tekintete, mint a néhai töritanáromnak, aki tudja, hogy nem készültél. Rendesen befélemlített egy-két másodpercre. Grimaszolt, fintorgott és dalolt.

Nagyszerű volt az egész, ahogy volt. Mindenki sajnálhatja, aki nem volt ott; de majd legközelebb, mert remélem lesz olyan. Get Stoned!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr81549805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jószívvel 2009.11.25. 10:24:00

azt leszámítva, hogy a Kylesa közel sem tucat sludge együttes, és hogy a Clutch kevésbé volt egyenletes, mint ők, aranyos írás.

Poppima 2009.11.25. 10:38:10

A Kamchatka egy időutazás volt a múltba, a Kylesa dobosa ledobolta a világot, a Clutch meg kap egy piros pontot.

Zsenja 2009.11.25. 17:25:56

Akkor sms-ben küldöm a számlaszámot és lécci holnap éjfélig utald jogdíjat (amerikai deákbill..). Köszi! Különben meg sajnálom hogy a kurva h1n1 miatt lemaradtam a buliról, de az Alice In Chains-re már megyek, ha másért nem körbetüsszögni a nagyérdeműt... ;)

nemtombaje 2009.11.25. 20:15:05

Kamchatka volt a legjobb,bár nagyon keveset játszottak sajnos,és a Kylesa szerintem élőben sokkal jobb.A hely szelleme pedig fantasztikus volt...

Chino the Hero 2009.11.29. 15:45:05

Kár,h. hozzánk, Bp.-re nem jutott el ez a csomag, bár idén már kicsit sok lett volna a nagy koncertdömpingben. Főleg olyan arcpirító jegyárak mellett (Down 8 rugó körül volt, Porc. Tree szintén, az AIC pedig majdnem 10 ropi). A Kylesa az tucat szládzs?! Menny má'!!!

Chino the Hero 2009.12.01. 19:33:59

@Nicodamien: Amúgy örülök, ha élőben jobban átjött neked, mint lemezen hallgatva, mert azért nem nyeretlen kétévesekkel van dolgunk és jelenleg nem sok hozzájuk fogható banda van sztem a mezőnyben.
süti beállítások módosítása