Default style- Alternative style

Erikék zenéje Svédországból.

 És újra és újra és újra....

 Kb. így hallgatom a swéd csapat 2007-es EP-jét. A nagylemezük is nagyon ott van, de ez más.

 Három tételből áll és nagyjából úgy 5 perc körüliek. Meglepő, hogy nem tipikus Doom eposzok. Inkább a középtempó dominál azzal a furcsa sötét atmoszférával, ami a nagylemezt jellemzi.

 Nagyon hallgatható, úgy, mintahogy a jó pálinka itatja magát!

 Ajánlom azoknak, akik már nagyon unják a dömpingben érkező, unalmasnál is unalmasabb, magukat doom zenekarnak nevező bandákat. Hallgassátok élvezettel a S :t Erik Upsala EP-jét. Get Stoned!

 Még egy kis adalék: Gamla Upsala (vagy Uppsala) egy katedrális, mely meletti dombon a legenda szerint 1567-ben kegyetlen áldozatot mutattak be az ősi Isteneknek. Kb. 70 élőlényt, köztük nőket, gyerekeket, férfiakat és különféle állatokat öltek meg és akasztottak fel és hagytak lógni 9 napig. Vidám...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr251433364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2009.10.08. 13:51:55

nattyon ÍVÜL!!! az első szám groovyja, hatalmas és az a kántálós ének. az ember látja a sötétszürke, borús eget, ahogy a szerencsétleneket felkoncolják. a varjak éhesen, türelmetlenül, károgva várják, hogy eltűnjenek az élők és végre lakmározhassanak a holtakból. füst gomolyog.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2009.10.08. 19:21:40

égett hús szaga terjeng. mindenfelől nyöszörgés és hörgés hallatszik. a távolban nők üvöltenek, túlsikítva a gyermekeket.. valaki halálért könyörög. nincs irgalom.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2009.10.16. 09:23:09

Amikor azt énekli a srác, hogy 'én vagyok a zöld vadász' az utolsó számban, nekem kísértetiesen hasonlít a hangja Petrovéra az Entombedből! Utána kellene nézni, nem?

Chino the Hero 2009.11.29. 15:52:18

Teccetős cucc ez a ST Erik, van egy olyan Celtic Frost-osan vészjósló hangulata az egésznek.Le is szedtem mindet.
süti beállítások módosítása