Default style- Alternative style

Promo (demo)

 

SonOfaBitch

 

 

 

E-mailben kaptam a linket (kép alatt, ovkorsz) és némi bíztatást, hogy írjam le a véleményem, ahogy szoktam nyersen, barátokat ismét nem szerezve stílusomban.

Nos, a szóbanforgó két szám másfél óra alatt készült beállással, beállításokkal, beállással, feljátszással, beállással, keveréssel és beállással (hogy a dalok a helyszínen születtek-e - lévén improvizatív előadásmódú zenekarról van szó - nem szól a fáma). Szóval, a vak is látja, hogy az idő el lett baszva a beállásra. Ez egyébként nem hátránya az anyagnak, illetve annak kárára vált, de a zenének előnyére. A hangzáson egy picit hallatszik az időtlenség, de erről később.

A Play gombra kattintva rögtön a Fuzz Ryder (03:22) számmal indít a demo. Én abc sörrendben haladok legalábbis. Két riff verekszik kegyeinkért, egymást váltogatva, kicsit figurázva, névsor szerinti (egyszer sikerül csak) belépővel spékelve. kb. 2:02-nél váltanak át egy lassabb riffbe, melynek első hangjait hallgatva, mintegy straight edge-be átszellemülve (sör off) üvölteném, hogy 'panisment!", de mégsem így folytatódik, hanem kicsúcsosodik a demo, - nem csak a szám, - egy szépen f.x.elt elszállos játékkal. Sajnálom, hogy

  1. a hangzás miatt - valószínűleg - nem élvezhető ki a szám utolsó egyperce maximálisan
  2. az fxelt cuccal kellett volna kezdeni a számot, és utána alápakolni a riffeket.
  3. ha már ez a számfelépítés marad, kellene egy vontatottabb, húzottabb, szálós ének az első két riffre.

A másik Play gombra kattintva rögtön a John Dillinger (01:45) (usa bankrabló, rendőr és más gyilkos, robbantgató stb. 1930 környékén) - aki azért Herbert is volt - című dal kezdődik. Valahogy ez a szám - ahogy a srácok is értek, rutinosabbá váltak abban a bizonyos másfél órában - sokkal tisztábban, hangosabban, érthetőbben szól, a gitár is jobban horzsol. Vagy pontosabban játszanak, vagy kevesebb a sáv, nem tudni. Ismét két riff kerülgeti egymást, azzal a jó kis taposós motoros/stoner rokkal, amire lehet rúgni a port. A szám ismét ének után kiállt, valami szőrőshangú pokolfajzatot tudnék elképzelni, yeahh!

Beszéltünk egyszer Imrussal, hogy talán lesznek előre írt, nem csak impró számok, talán egyszer lesz valami ének is (ezt csak én rakom hozzá), mindenesetre érdeklődve várjuk az elkezdett úton való továbbhaladás számunkra érzékelhető és reméljük továbbra is élvezhető eredményét. Per Aspera!

Beállás:

Kalmár "egy két há" Imre . Gitár
Dabis László . Bass
Bernie . Dob

Get Stoned!

stoner, stonerrock, stoner rock, stoner blog, stonerblog, stonerrock blog, stoner rock blog, stonerrockblog, stoner metal, stonermetal, space rock, spacerock, sludge, sludgerock, sludge rock, southern, southernrock, southern rock, magyar bandák, doom, doom metal, doommetal

Ja, 2009.09.25-én koncert, a helyszín még titok.

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr891383501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Astronaut 2009.09.16. 22:16:16

Szerezzetek énekest sürgősen...

theboxman 2009.09.16. 23:33:21

Klassz, teljesen jó lesz ez, kicsit még csiszolgatni, meg lelkesen próbálgatni mindenszirszart. De igaz. egy énekes tényleg jót tenne neki.

stnksrbtks 2009.09.17. 05:14:51

szerintem allat a hangzas meg fasza a stoner hangulat. azt azert meg kell jegyezzem, hogy a masodik trekk konkretan egy boris riff egy az egyben valo lenyulasara epul.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2009.09.17. 15:25:30

Jön a hétvége, élednek a kommentek.

Astronaut 2009.09.17. 23:13:31

Giant Horizon, nemsokára lesz majd demo, küldök én is kritikáért cserébe...
www.myspace.com/gianthorizon

FreeMan 2009.09.18. 14:18:51

Nekem nagyon bejön az irány, a hangzás is jó úton halad. Az énekessel még várjatok, inkább csiszolni a hangzáson!!!
Lehetnének egy kicsit hosszabbak a számok.

Megemelem előttetek a gomba kalapját! Maximum Respekt!!

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.09.20. 11:59:19

Osztom Freeman véleményét,viszont nem ártana egy tracken belül egy kicsit több váltás.Bár a Fuzzrider ettől függetlenül is nagyon fasza húzású lett.

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2009.09.21. 06:53:25

Szerintem a Fuzzrider így jó ahogy van, a több váltás tönkrevágná az egyszerűségét és valami progos akármivé válna.

SonOfaBitch 2009.09.21. 13:20:46

Üdvözlet!
Köszönjük szépen a hozzászólásokat, nagyon jól esik, de tényleg!
Másfél óra alatt vettük fel, éjszaka ráadásul, csak azért, hogy végre legyen valami.
Érződik rajta tényleg, főképp a FuzzRyder első részén a kapkodás, meg a sietség.
De annyira nem gáz ez, a későbbiekben már tudjuk mire kell jobban odafigyelni!

Az énekes kérdés nagyon fájó pontja a zenekarnak, igazából lenne, ha találnánk megfelelőt, de nem találtunk eddig.
A hangzás is fejlődni, érni fog, sokat kísérletezünk, mind analóg pedálokkal, mind erősítőkkel, effektekkel, de sajnos nem olyan egyszerű ez.
:-)
A gyakorlatban.
Én a magam részéről (gitár-Imi), szeretném elvinni egy kicsit más vizekre (is) a zenekart:
drone-ambient-experimental...a dalok már íródnak, jelentkezünk ha lesz mivel!

Köszönjük!

SonOfaBitch 2009.09.21. 17:54:25

A pénteki koncert elmarad, nincs még kész a hely, de nincs para, október 23-án a Dürer kertben toljuk a szélsőséges rokkot, a Nuke zenekarral, meg még ki tudja kivel!

Várunk mindenkit!
süti beállítások módosítása