Default style- Alternative style

Tyrant Lizard Kings - Six Shooter (2009)

 

 Joshi (http://themotherroad.blog.hu/ ) feltette már az ő blogjára ezt a lemezt, de úgy gondolom megérdemel még egy postot, így megírom én is a véleményem róla.

 Joshibácsi már nagyjából elmondott róla mindent, azonban én még hozzátenném, hogy a bandának 2005-ben jelent már meg lemeze:"Attack of the Tyrant Lizard Kings". Netán ha ez valakinek meglenne, jelezze. Előre is köszönöm.

 Az ének amolyan torzított, füstös. A basszus jól hallhatóan röfög, a dobok ideillően vannak keverve, nem nyomják el a bőgőt. A gitár meg mindig máshogy szólal meg; ez mondjuk az egész lemezre jellemző.

 Nagyon lendületesen idulnak a srácok, sodró lendületes dallal. A második tétel (Don't Blame Me, Blame The Funk) engem nagyon emlékeztet a régen feloszlott és méltánytalanul elfeledett Infectious Grooves nevű zenekarra. Tele van pakolva kamionnyi funkyval, groovval. Tökéletes!

A "Daddy's Got You" Countryval nyit, majd úgy viselkedik, mint egy majom aki túl sok szeszt iszik és ugrál, mint egy eszelős. A Venger egy instrumentális tétel, jól megírt témával. Megunhatatlan.

 A Gentleman's Measure akkora basszussal kezd, hogy leveszi a fejed. Ráadásul bejön a szájharmonika is és amikor elkezd énekelni a gyerek, nem tudod kit hallasz hirtelen. Glenn Danzignek szokott ilyesmi orgánuma lenni. A legfurább szám a lemezen, de nagyon hiányozna, ha nem lenne itt.

A 6. amolyan rövid intermezzo, de az utánajövö Bluzz igazi stoner/bluzz. Ír kocsmazene al'a Stoner boogie. Hangultos, szinte érzed a scotch-ot a szádban, a füstöt az orrlikadban. A nyolcadik szám simán elmehetne Clutchnak is, bár az énekhangja nem olyan a művész úrnak.

 Ha meghallod a Scab-ot, felmondasz a munkahelyeden és elmész kamionosnak, de minimum veszel egy baseball sapkát és többé nem borotválod le a barkódat. Hableányt és vasmacskát tetováltatsz mindkét alkarodra. Hatalmas refrént raknak be a végére és ez nagyon dicséretes.

 A San Benito a kedvenc számom az enyhén monoton énektémával. Itt már eltűnik a torzított ének, az agyontorzított gitárhangzás. Nagyon kellemes hallgatnivaló így a végefelé. És hogy ne csak örömködésből, meg duhajkodásból álljon az életünk, a legvégére idebiggyesztenek egy szomorú dalt. Méltó zárszó.

 Hallgassátok mer' jó! Nagyon odabaszós!

Ui.:A legvégén van egy Hidden Track is, egy vérbeli HC/Punk őrültség.

Get Stoned!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr2991347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.03.09. 15:45:39

Na erről oszt tényleg leírtál mindent.Nagyon fasza ajánló.
"Ha meghallod a Scab-ot felmondasz a munkahelyeden és elmész kamionosnak" dumán valami kurvanagyot bekacagtam.

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2009.03.09. 16:04:50

Köszönöm srácok, csak így tovább. Mindjár megiszok egy kis borocskát és nekilátok egy újabb ismertetőnek.

nemtombaje 2009.03.09. 16:21:48

Megvan a keresett lemez,estére feltolom.

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2009.03.09. 17:43:27

Hát ezer köszönet érte. Ha majd Budapest közelben jársz meghívunk egy italra. Már beszéltünk erről a Ricoval. A Joshibácsi már tudja, mi fán terem az "egy ital".

nemtombaje 2009.03.09. 19:07:43

Az ital jól hangzik,kösz,előre is.
A lemez pedig:
www.zshare.net/download/56780829b15e06e0/

wovbagger 2009.03.13. 15:37:27

háááát...nemtom. nekem az előző jobban tetszett.
süti beállítások módosítása