Default style- Alternative style

Nehéz az út a csillagokig - Régi kedvenc

Spiritual Beggars - Ad Astra

 


Visszanyúlok ismét a múltba, egészen pontosan 2000-be, hogy bemutassam egyik kedvenc albumom, bár valószínűleg már csak az újszülötteknek lesz újdonság. Arról az albumról beszélek, amely képes olyan hangulattal átitatni az életed azon szakaszát, melyben sokat hallgatod, hogy amikor újra előveszed, rád tör ugyan az a jól ismert hangulat, érzés. Mint egy illat, egy dé ja vu. És nem sok ilyen album van egy ember életében, valljuk be!

Nyolc évvel ezelőtt amikor beraktam kíváncsiságból ezt a cd-t, olyan hévvel tört rám az a napsütéses, fesztiválozós, arénarock feeling az első szám (Left Brain Ambassadors) berobbanásakor, hogy majdnem sátrat vertem. Tényleg az a jó, öreg ROCK, Hammonddal, herflivel, ahogy kell, mégis egy modern riffel, modern (Peavey 5150) hangzással. Elsöprő! Amikor vége van azt monod huhh, b*+!

Megemlíteném még a számok közül a klippes Angel of Betrayal-t, Save Your Soul-t, On Dark Rivers-t, bármelyiket, mindegyiket imádom, Mindegyik szám önálló egész, ízes, hangulatos, más gitárosokkal össze nem téveszthető szólókkal. Pazar, na! 12 tökéletes rock himnusz, tökéletesen modern hangzással => és lőn stoner metal.

A zenekar Svéd nemzettségű és az a Michael Amott alapította 1994-ben, aki előzőleg a Brit Carcassban, majd napjainkban az Arch Enemyben gitározik. Az albumon még az észak-európai stoner zene egyik nagy Démona énekel/basszusozik: Spice (Christian Sjöstrand), aki már akkor is ezer bandában (és hihetetlen hippie cuccokban) tolta, és most is, nemrég a Spice And The RJ Band-ban tünt fel.

Diszkográfia: Spiritual Beggars (1994), Another Way To Shine (1996), Mantra III (1998), Ad Astra (2000), On Fire (2002), Demons (2005).

Fogyasszátok élvezettel!

Get Stoned!

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr38908224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.01.28. 18:17:29

Nekem is nagy kedvenc,viszont a Mantra III.-at jobban szeretem.(Mushroom tea girl,The band is playing,Sad queen boogie)

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2009.01.29. 19:01:59

Nekem is jobban bejön a Mantra.
süti beállítások módosítása