Default style- Alternative style

Majmok az esőben...( Gorilla Monsoon - Extermination Hammer (2008))


 A Gorilla Monsoon egy német csapat, méghozzá Drezda a székhelyük. A jó öreg DDR, a trabantok és wartburgok hazája és úgy néz ki, most már a majmok hazája is.

 Négy úriember alkotja jelenleg a brigádot. Voltak tagcserék, de ezzel most felesleges lenne untatni benneteket. Legyen annyi elég, most állítólag megtalálták eddigi legstabilabb felállásukat. Remélem ez így is marad jó darabig, mert ez az új albumuk nekem teljesen bejön.

 Nem lehet beskatulyázni a zenéjüket. Van itt minden, mint a bucsúban, mégis nagyon sajátos hangzásvilág és dalszerkezet jellemzi őket. A gitárbetéteket nem tudtam nagyon hova tenni, tisztán szólnak, de valahonnan nagyon messziről. Nem azt mondom, hogy halkak, csak mintha a fehők mögül jönne. (Nem iszok többet, igérem) Az'tán rájöttem, néha a Báthoryban (R.I.P.)bukkantak fel ilyen epikus hangzású szólók, gitártémák. Hát igen ebben a zenében minden van.

 Megférnek egymás mellett a lendületesebb darabol, mint a Born Too Lose vagy a nyitó Rock Me Over és az eppikusabb, doomosab tételek (No Mercy For The Monsters (09:50)). Amit kiemelnék az a Codein Comander, egy egyzserübb téma, de úgy van megírva, hogy nem tudod megunni. Egy gőzkalapács erejét préseték bele, vagy valami nagyon dutva anyagot. Súlyos nagyon.

 A kedvenc dalom a Black Angel Prophecy. Elég hosszú a bevezetője, de olyat nyitnak, hogy érzem a motorbenzin illatát. Arefrén óriási, pláne az alatta csapkodó cinek. A végefelé ott van a már említett furcsa gitárszóló és egy kicsikét be is lassulnak a fiúk, azért, hogy a végét ismét gyorsan fejezhessék be.

 A 2001-ben alakult zenekarnak volt egy demojuk és kiadtak 2006-ban egy nagylemezt Damage King cimmel. 

Hallgasátok, mert baromi jól fogjátok érezni...a bármit is.

Get Stoned!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr6903373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StonerVaszics · http://stoner.blog.hu/ 2009.01.26. 19:39:17

Egész jó kis lemez, most hallgatom..
süti beállítások módosítása