Default style- Alternative style

Grand Magus - Iron Will (2008)

Ahoj Gyetyi!

Azon gondolkozok már napok óta, hogy miről írjak. Rengeteg zenekar megfordult már a fejemben, de valamiért mindet elvetettem. Végül a Grand Magus-t választottam, mert nem lehet elmenni mellettük úgy, hogy valamelyik lemezüket ne hallgatnád meg egyszer az életben. Az is igaz, néha unalmasba mennek át, viszont a számok külön - külön nagyon sütnek. Azért választottam az utolsó munkájukat, mert szerintem ez lett a legkiforrottabb anyaguk, mind hangzásban, mind dalfelépítésben. Nagyon emlékeztetnek a Spiritual Beggars-ra. Erről jócskán tehetnek a kimunkált és dallamos gitártémák, szólók. No meg hát az ének... Igaz is, ha már itt tartunk:a gumicsimmák még megvannak, úgyhogy lehet válaszolni az alábbi kérdésre: Melyik zenekarban énekel a művészúr, JB?

Amikor megszólal a gitár, mint valami lélekharang lenne, de ez előrevetíti az egész album atmoszféráját. Egy angol, vagy egy norvég latyakos, középkori faluban érzed magad és bizony itt előkerülnek a kardok, pajzsok, csatabárdok. Majdnem Metal!!!

Az egész lemezen végigvonul az a feszes Északi Hideg, de ez nem tesz rosszat neki.

A második számban is zseniális a refrén, a gitár, a dobok, meg amúgy is rendben van minden. Akinek ez nem tetszik az hallgasson Manowar-t. Ezek után a címadó szám bevezetése, mintha valami nagymacska dorombolna, aki be akarja magát hízelegni az elmédbe. Az Iron Will-nél már meg is tette és lassan, de biztosan szétmarcangolja a tudatod. Még csak fel sem fogod, de elkezdesz énekelni, megnő a hajad, bólogatsz és felveszed a farmermellényt a bőrjakódra. Valahogy a kezedbe kerül egy léggitár és a légmikrofon már csak hab a tortára.

A következő darab se egy hebrencs, kapkodás, az Iron Will egyenes folytatása. Újra egy gyorsabb tétel, ami refrénben nagyon hasonlít Mike Oldfield Shadows on the Wall-jára, csak egy kicsit jobb. Óriási!!!

A Self Deceiver valami nagyon nem e világi szörny, vérbeli doom. Sokadszorra jövök rá, hogy aki ennél a gyereknél nagyobbat énekel, az hazudik. Mikor már azt hiszed hogy pihenhetsz, akkor még a Beyond Good and Evil még rúg egyet beléd és az utolsó számmal még le is köpnek:"Így kell zenélni, köcsög"!!!

Vegyél magad mellé egy tálca seritalt, mert épp ésszel nem biztos, hogy felfogod.

I Am The North!!! Ja és Get Stoned!

 stoner, stonerrock, stoner rock, stoner blog, stonerblog, stonerrock blog, stoner rock blog, stonerrockblog, stoner metal, stonermetal, space rock, spacerock, sludge, sludgerock, sludge rock, southern, southernrock, southern rock, magyar bandák, doom

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr10814552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2008.12.10. 17:55:54

VasWill meg gumicsizma. Északról. Reméljük a zene azért jó!

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2008.12.13. 15:12:34

ez valami metalchurch gyújtogató powermetal inkább, nem?

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2008.12.16. 09:16:55

A Metálcsöcs igenis jó zenekar.Biztos, valami zenészféle lehetsz, hogy ennyire fikázod az erősmetált.

chino 2008.12.16. 20:17:37

A Metal Church-öt tudtommal Rico is szereti(főleg a régit).
süti beállítások módosítása