Default style- Alternative style

Deaf Wolf Interjú!

A német Deaf Wolf egy elég friss, fiatal banda. Nem tudnám megmondani, mit játszanak,mert elég sokféle zenei stílusból tevődik össze a most megjelenő album. Eklektikus, de működik! Csináltunk Chris-el egy kis interjút, hogy a magyar Stoner közönség jobban megismerhesse őket!

Sziasztok!

Holnap, április 05-én jelenik meg a bemutatkozó albumotok, a „Not Today, Satan!” , ami egy eléggé izgalmas lemez lesz. Remélem ezzel az interjúval sok magyar stoner rock rajongó érdeklődését keltjük fel a lemez iránt.

-Köszönjük a kedves szavakat! Természetesen mi is ezt reméljük!

-Zeneileg honnan jöttetek? Ki, milyen zenei hatással kezdett zenélni?

-Számomra zeneileg a 90-es évek grunge stílusa volt erős hatással rám. A Pearl Jam, a Soundgarden és az Alice in Chains. Valószínűleg ezt hallhatod is a lemezen. Hagennek és Alexnek sokféle zenei érdeklődése van, de inkább a nehezebb zenéket részesítik előnyben, mint a Trivium, a Mastodon és a Rammstein. A Deaf Wolf előtt egy metal/rock bandában játszottak együtt.

A lemez eléggé eklektikus lett. Az a dal, ami már fent van a BC oldalon az erősen QOTSA jellegű. A többi dalban is megvan ez, de azért ennél sokkal több is. Gyakorlatilag stílusokat vegyítetek. Ez az ötlet honnan jött?

- Az „One”-nak tényleg QOTSA hangulata van. Tisztában vagyunk ezzel. Épp ezért szeretjük nagyon a dalt. Azt is mondhatnánk, hogy ez egy tisztelgés a Királynők elött.

 Több mint 30 dalt írtunk a járvány idején. Célunk az volt, hogy a lehető legsokoldalúbban és változatosabban szólaljunk meg, és még mindig súlyosak legyünk. Végül úgy döntöttünk, hogy felvesszük a nekünk legjobban tetsző 15 dalt; Ebből 12 dal került fel az albumra.

Van-e valamiféle koncepciója a szövegeknek?

Egyértelműen nincs! A „Nem ma, Sátán” közös szála az „ördög”, amely szövegileg szinte az összes dalban megjelenik. De ez inkább véletlen egybeesés, és nem tudatos koncepcionális ötlet, amiről dalok megírása előtt döntöttünk, majd következetesen folytattuk.

-A német rock szintér elég erős. Ami régebben a svéd, illetve a norvég stoner rock szintér volt, az manapság a német és a lengyel  lett. Ti is ezt látjátok?

-Nehéz megítélnem, mert nem figyelek rá aktívan. Szerintem Európa-szerte sok nagyszerű rockzenekar van, akik – akárcsak mi – rengeteg szenvedélyt, időt és pénzt fektetnek a zenéjükbe.

 

Fiatal zenészek vagytok. Zenéltetek a Deaf Wolf előtt más zenekarokban?

-Alex és Hagen 2004 és 2007 között játszottak együtt. Én már játszottam néhány zenekarban, köztük az egyik első német szövegű stoner bandában! Aztán hárman találkoztunk 2011-ben, és ekkor született a Deaf Wolf.

Melyik volt a leg furcsább koncert élményetek?

-Nem emlékszem semmi különös koncertélményre. De sokszor történnek velünk hülye balesetek koncertek előtt és után. A végtagokkal kezdődik minden. Akaratlanul is beleakadunk egymás autójának ajtajába, és általában ez szalagszakadással végződik. Különben egyszer játszottunk egy zenekarral, amely a színfalak mögött nagy területre kente be a kínai olajat. (Nem tudom mi lehet a „Kínai Olaj”! Szerk.) A mai napig kíváncsiak vagyunk, miért tették ezt.

 

Terveztek-e lemezbemutató európai turnét?

-Az év végéig néhány németországi koncertet adunk, majd 2025-ben szeretnénk az albumunkkal bejárni Európát, és remélhetőleg végre Magyarországon is fellépünk.Különösen a fesztiválokra számítunk.

 

Melyik zenekarral lépnétek fel szívesen?

-Mastodon, He Is Legend, Carpenter Brut

 Mi az, amit feltétlenül tudnunk kell rólatok?

-Nagyon büszkék vagyunk az albumunkra, és most örülünk, hogy mindenki számára bemutathatjuk koncertjeinken és online médián keresztül is.

Köszönöm szépen, hogy időt szakítottatok erre a rövid interjúra!

 https://www.facebook.com/deafwolfrocks

Hell

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr3518370725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása