Default style- Alternative style

Giant Lungs - Giant Lungs

 

Érdekes név és érdekes borító. A német Giant Lungs bemutatkozó albumának borítója egyrészt egyfajta nosztalgiát ébreszt bennem az olyan európai Stoner zenekarok iránt, mint a Brain Police, Lowrider, El Caco, Acaju és még sorolhatnám. Másrészt Rejtő Jenő Láthatatlan Légió-ja masíroz velem szemben. Mi a F.szt keres a sivatag közepén egy lefejezett, látszólag antik szobor, ami vörös rózsákkal van elhalmozva és mit csinálnak ezek a "légiósok"?

 

Az abszurditás nem jön át a lemezen, azonban a Desert Rock és a Stoner rock nagyon is. Azok a riffek úgy búgnak, mint annó a Dozer, vagy a Greenleaf lemezek, sőt! Új, modernebb a hangzás, de ettől nem kell megijedni! A Sound ugyan olyan szőrős, mint a 2000 évek elején. Nincsenek kimagasló dalok, inkább azt mondanám, hogy nagyon egységes a lemez. Üdítően hat, hogy az ének miatt van némi alternatív hangulata a daloknak és érezni némi mediterrán hangulatot is, bár azt sem tagadhatják le, hogy Németek. A hangzás talán túl van kicsit csiszolva, ettől jóval szikárabban szól, mint az amerikai Stoner zenekarok többsége. 

 

A  Giant Lung rálépet az igaz Stoner útra és remélem nem is tér le róla! AMEN!

https://www.facebook.com/giant.lungs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr7118269277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása