Default style- Alternative style

High Priest - Invocation

 

Az Invocation gyakorlatilag a bemutatkozó nagylemeze a Chicago-i zenekarnak. Ugyan volt mát két EP-je is, amik szerintem iszonyat jól sikerültek, azonban ez A bemutatkozásuk. Hozzáteszem, én jobban preferálom az EP-ket, mint a hosszú albumokat, de hát a zenészek valamiért még mindig erőltetik az LP-t. Mindegy is, maradjunk most az invocation albumnál. 

 

Mivel a zenészek minőségben és dalok terén is elég magasra rakták a mércét, nagyon vártam, hogy meghallgassam ezt az új művet. Azt kell mondanom, hogy ha nem is ugorták meg, de legalább tartották a szintet. 

 Nem hinném, hogy Stonernek, vagy esetleg Doomnak kellene neveznünk ezt a stílust, mert ennél azért többről van szó. Ha azt mondom, hogy egy nagyon húzós, érzelmekkel teli heavy rock, akkor nem állok távol a valóságtól. Először is elmondanám, hogy egyből le lehet venni, hogy a zenészek a Sabbath csöcsein lógva szívták magukba a mély, lassú, riff orientált zene szeretetét. Aztán azt se lehet elvitatni, hogy nagy kedvencük lehet a Thin Lizzy, mivel elég sokszor kerülnek terítékre a kettős gitárközponú dallamok. És hát mindennek a fűszere a Grunge, főleg a korai Soundgarden, Mother Love Bone, AIC depresszív látásmódja. 

A dalok önmagukban jók, de erre rájön az átlagon felüli hangzáskép és kész is van a lemez, amit nem fogsz kivenni egyhamar a lejátszódból. Még nem merültem bele teljesen, hogy ki milyen poszton zenél, ezért nem is merem kijelenteni, hogy ketten énekelnek, vagy hogy két gitáros van. Egy biztos, hogy ez a duplikáltság nagyon jól működik náluk. 

Aki szereti a dallamos, mégis keményebb vonalat és nem áll tőle távol a 70-es évek psychedéliája sem, az tegyen egy próbát a High Pries bemutatkozó albumával! AMEN!

https://www.facebook.com/highpriestchicago/ 

https://www.facebook.com/MagneticEyeRecords

https://www.facebook.com/SPKRmedia/

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr1118181141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása