Default style- Alternative style

Eugene Tooms - Exhale and Ride Along (2022)

 

Mostanában kicsit csömöröm lett az új zenekarok, új lemezeitől.  Épp ezért örülök annak, ha a „nagyok” jönnek elő újdonsággal.  Így voltam a Sonic Flower-el, a Clutch-al és a Eugene Tooms-al is. Az E.T. (most nézem a rövidítés milyen vicces) Ugyan még nem ismert annyira, mint az említett zenekarok, de a mostanában felpakolt dalok és a videó nagyon elnyerték tetszésemet.

 eugenetooms-photo-1.jpg

Voltam olyan szerencsés, hogy meghallgathattam a srácok jóvoltából az egész albumot még a megjelenés előtt. Azóta napi szinten hallgatom. Kicsit érdekes, hogy  az új Clutch is eljutott hozzám és fele annyira sem élvezem, mint az Exhale And Ride Along cuccot.

 

Az E.T. amolyan Power Trio, ahogy mostanában nevezni szokták ezt a fajta zenei stílust. Én inkább élvezem azt, amit kezdenek teremteni, mert hogy azt érzem, hogy kezdik lerakni az alapjait egy  feszes, dallamos riff orientált jövőnek. Hiánypótló a mai underground színen. Ugyan lehetne sorolni a jó és értékes zenekarokat itthon, Magyarországon, akik bár Stonernak, vagy legalábbis ahhoz közelinek nevezik magukat, mégse azok. Bátran ki lehet jelenteni, hogy ma itthon Stoner zenekar, mint olyan maximum az Eugene Tooms van. Aki erről vitázni szeretne, az keressen meg privátban és remélem jól elbeszélgetünk.

 Mindegy is, a lényeg, hogy most az E.T. kijött egy rendkívül jól sikerült lemezzel.  Biztos vannak, akik bele tudnak kötni valamibe, például a hangzásba (Bár szerintem abba se, Shajda Peti nagyon jó munkát végzett), de a dalok annyira jól sikerültek, hogy az hallgató egyszerűen élvezi minden percét. A ritmus szekció nagyon egyben van, Viktor pedig nem egy John Garcia, de remekül vette a vokális témákat és a riffeket. 

 Egyszóval mindenkinek merem ajánlani, aki az új Clutch lemezzel nincs kibékülve! AMEN!

https://www.facebook.com/thisiseugenetooms

https://eugenetooms.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr917936098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása