Default style- Alternative style

Cachemira - Ambos Mundos

A 60-as 70-es évek klasszikus és pszichedelikus rockzenéit mindig is szívesen hallgattam. Elrepítenek vissza a múltba. Nem hiába mondják, hogy a jelenleg működő legjobb időgép maga a ZENE. Bekapcsolod, elindítod, felrakod, ki milyen formátumot favorizál, és már ott is vagy az adott korszakban. Jelen esetben a korai 70-es évek pszichedelikus rockörvényében, ami ezúttal is beszippantott rendesen.

 

A CACHEMIRA Barcelonában, Spanyolországban alakult 2015 nyarán, több éjszakás közös jamelés után. Eredetileg Alejandro Carmona (Prisma Circus) dobos és Gaston Lainé (Brain Pyramid) gitáros alkotta, később pedig Pol Ventura basszusgitáros csatlakozott hozzá. A trió 2017-ben adta ki első kislemezét, a „Jungla”-t, majd Európa-szerte játszott, mielőtt 2018 nyarán szünetet tartottak volna. Amikor a Covid beütött, a banda késztetést érzett a jam-re, a zenei reformra, és üdvözölte Claudia González basszusgitárost és énekest. Ez az időtartam és az érzéki, de ugyanakkor markáns női énekhang teljesen új szintre emelte a hangzásukat. Én személy szerint szeretem a szép tiszta női vokált a pszichedelikus rockzenében, előhozza belőlem azt a jó öreg Jefferson Airplane-es White Rabbit érzést.

 

Az „Ambos Mundos” a Cachemira második kiadása. Az album régi és vadonat új dalok keveréke, amelyeket karantén idején komponáltak. Klasszikus rockot és a pszichedelikus hangzásokat prezentálja az agyag, erőteljes vokális jelenléttel. Ez az új lemez a banda 2017-es Jungla debütáló albumának kiforrottabb, érettebb változata, mélyebb produceri munkával megspékelve. A hallgató ütős ritmusszekcióra, bluesos gitárra, lelkes női énekre és egy feelinges retro hangzású rockzenekar anyagára számíthat! Gegi Pcz

https://www.facebook.com/cachemiraband/?ref=page_internal

https://www.facebook.com/HEAVYPSYCHSOUNDS

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr1217870729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása