Default style- Alternative style

Kadavermarch - Into Oblivion (2022)

 

Nicodamien hívta fel a figyelmemet jó bő két héttel ezelőtt erre a dán csemegére. Mikor megláttam a borítót már sejtettem, ez egy jófajta nekem való stoner vagy esetleg valami retró beütésű psychedelic space-rock lemez lesz. Hát nem csalódtam, ez kérem szépen egy remek kis anyag!

 

Nos a zenekar öt tagú, és ahogy az albumot hallgattam, az is bebizonyosodott hogy az urak mesterei a hangszereiknek; a két gitár, a dob és basszus, és az orgona is szépen muzsikál. A banda két énekessel dolgozik, ezzel is színesítve a hangulatot. Az albumnak különleges ereje, dallamvilága, és nem utolsó sorban sajátos atmoszférája van, ami arra készteti az embert, hogy végighallgassa ezt a bő 40 perces anyagot.

 A zenei fő irány természetesen a stoner vonal, de erőteljesebb, metálos riffekket is betáraztak itt-ott a srácok a zenei anyagba, továbbá fontos stílusjegye az anyagnak a pszichedelia zenei világa is. A zúzósabb mozzanatok mellett előkerülnek az elszállós, lebegős zenei témák, számok is, de hát pont ettől lesz az album változatos és hangulatos.

A két kedvenc számom, a nyitódal, az 10.000 Yard State, és az Abyss, mindkét szám erőteljes, bólogatós, metálos riffekkel megspékelt hamisíthatatlan stoner remekmű, de itt van a lassabb, súlykolósabb, doom-szerű Flowering Death, és az elszállós úr-rock szerű Hollow Souls, mind-mind remek nóták amelyek nagyon tetszettek. Az album kilenc számot tartalmaz és 41 perc hosszú, de rövidebbnek tűnt első hallgatásra, talán azért mert a változatos és feelinges anyag totál beszippantott és elvarázsolt. Összességébe véve ez egy remek bemutatkozó anyag volt, figyelemmel fogom kísérni a csapat munkásságát. Gegi Pcz

https://www.facebook.com/kadavermarch/?ref=page_internal

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr8317840955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása