Default style- Alternative style

Geezer - Stoned Blues Machine

 

Pat Harringon a Geezer zenekar kifundálója azt mondta, hogy a Geezer három alappillére a "Heavy, Trippy, Groovy". Valóban ez a szent háromság uralja az egész zenéjüket a 2013-as mejelenésük óta. Azok közé a bandák közé tartoznak, akik nem kapnak kellően nagy sajtót és mégis ismerik és elismerik őket szinte mindenhol, ahol egy kicsit is foglalkoznak a Stoner zenével. Ez többek közt annak is köszönhető, hogy minden egyes megmozdulásuk iszonyatosan profi.

 A lemezeiket lehet objektíven hallgatni. Ilyenkor döbben rá a hallgató, hogy techinkailag és hangzásilag, illetve hangzástanilag is mennyire magas a minősége a zenéjüknek. Éppen ezért inkább csak szubjektíven lehet őket kiértékelni, mivel technikai hibától nem kell tartanunk. Bele lehet feledkezni a zenéjükbe, amire nagyon jó okot adnak. 

 Zenéjük abból adódik, hogy a súlyos pszychedeliát feloldják egy kis boogie-val, blues-al és groove-val. Sajnos számomra nem minden lemezük jön át, holott tisztában vagyok azzal, hogy azok se szarok, azonban a most megjelenő...

 

A május 20-án napvilágot látó albumuk címe is zseniális, még akkor is, ha közhely: Stoned Blues Machine. Az album folyamatosan magas fordulaton pörög. Csörgödob, kolomp, taps teszik az egész albumot egy bulizós, fesztiválozos csodává. Minden egyes dalnak akkora ereje van, hogy lakótelepeket lehetne szétbontani velük, mosolyogva! Ha ezekre a dalokra nem mozdul meg se a kezed, se a lábad, akkor inkább ne hallgass zenét, mert nincs ritmusérzéked! 

A Geezer még nem érte el a csúcspontját ezzel az albummal, de már messze magasabban jár, mint a legtöbb hasonszőrű banda. Hallgass Geezert! AMEN!

https://heavypsychsoundsrecords.bandcamp.com/album/geezer-stoned-blues-machine

https://geezertown.bandcamp.com/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr5217813293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása