Default style- Alternative style

Jointhugger - Surrounded By Vultures

Sokat vaciláltam, hogy az új Monolordról írjak, vagy a Jointhuggerről. Az eredményt most olvassátok. 

Sajnos azt kell írnom, hogy a Jointhugger a Saint Karloff tagjaiból áll. Noha a Saint Karloff egy igazán érdekes és nagyszerű zenekar, az igazság az, hogy épp pont fordítva van minden. A Jointhugger már 2012 óta jelen van, az már csak történelem, hogy két tag a sorozatos tökölődések hatására 2015-ben létrehozták a Saint Karloff-ot és 2018-ban már albummal is jelentkeztek (All Heed The Black God). Valószínűleg ez egyfajta katalizátorként hatott rájuk és 2019-ben végre beindult a Jointhugger is.

Az első kiadványuk nekem túl szétszort volt és nem is nagyon figyeltem oda rájuk. Annak ellenére, hogy nekem bejönnek a zajos cuccok, ez mégis olyan volt, mintha sietette volna őket valami, hogy most már aztán jöjjenek ki valami hanganyaggal. 

 

Az új lemezükön azonban már teljesen más lett a hozzáállásuk. A mondanvalójukat, a dalaikat végre zenébe öntötték. Itt is megmaradt némi nyersesség, némi szőr, de ezt már arányosan követték el. A dalok szerkezete is változott. A progresszívitásukat olyan köntösbe tudták csomagolni, ami emésztehővé teszi ezeket a hosszú számokat. Éppen ezért nekem sokszor a King Crimson ugrik be. Főleg a korai. Azért nem kell félni, a súly, az iszap ott van, tehát nem egy vékony pszichedelikus cincogást fogtok hallani, hanem vérbő, tocsogós, doom/stoner alapokra épített rock zenét. AMEN!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr6716765038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása