Default style- Alternative style

Inhumantra - Frissek, fiatalok...

 

A Pesti Inhumantra zenekar ezt írja a facebook oldalán: "We love progrock and southern metal, and a little fuzzystoner or psychedelic things." És ez így van rendjén!

 A Stoner "cimkét" többféle képpen lehet értelmezni, de minimum kétféle képpen, az biztos. Először is az én szempontjaim szerint a Stoner zenét olyan zenekarok képviselik, mint pl.: a KYUSS, Lowrider, El Caco stb. és mostanság a Slomosa, vagy a Kaiser. Másodszor már tágabb a kép. A nemzetközi szintér illetve a szaksajtó szinte minden olyan zenekart, ami lehangolt hangszerekkel játszik, esetleg van némi fuzzpedál is az akcióban, ide sorol. A Sleep-től kezdve az Electric Wizardon át egészen a High On Fire-ig bezárólag mindent.

 

Az én olvasatomban az Inhumantra zenekar nem igen tartalmaz "stoner elemeket", azonban van itt minden más egyéb, ami felkeltheti az érdeklődését minden kemény zenét szerető embernek. Kihallok nagyon jól eltalált Grunge-os énekdallamokat. A Southern Rock/Metal keveredik némi progresszivitással. Nagyon jól eltalálták ezt a keveréket a fiúk, mert működik a dolog. Sőt...Riff hegyek vannak itt, csak győzd őket füllel! 

Töbszöri meghallgatás után azt mondom, hogy lehet a keverésben hibát találni, de nem érdemes keresni. Nagyon jól áll ennek a zenének ez a fajta nyersesség. Érezni valami zsigerit és ez nem möondható el sok zenekarról. A dalok tömörek, de nem fullasztóak, köszönhetően a már említett ének dallamoknak és a szellősebb gitárbetéteknek. 

 

Nagyon fiatal bandáról beszélünk, hiszen 2021 elején alakultak meg Ács József-gitár, Jakab Ádám(Bütyi)-Dob és Pribéli Miklós(Mako)-ének felállásban. Késöbb csatlakozott hozzájuk Parti Lajos(Dregen) basszusgitáros, majd a szólógitárosuk Kovács Ernő. Szóval friss a sztori,de a meghallgatott két dalból lehet következtetni arra, hogy elég sok követőjük lesz és nem csak Magyar szinten. Legközelebb itt érhetitek őket el: 2021 október 23. S8 Underground Club !!!! 

https://www.facebook.com/Inhumantraband/

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr7716723436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása