Default style- Alternative style

Duel - In Carne Persona

 Amikor a Duel bemutatkozását, a Fears Of The Dead albumot hallgattam, nem tünt egy nagy durranásnak a zenekar. Átlagos,tökös rock zenét nyomtak és még csak azt se lehet mondani, hogy jól és jó minősgben. Az utána lévőt meg se hallgattam és azóta se szándékozom. A 2019-es Valley Of Shadows jó értékeléseket kapott a nemzetközi sajtóban, de mégsem e miatt hallgattam meg. Az ok a Thin Lizzy volt. Nagy kedvenc a Thin Lizzy és egy lemezismertetőnél olvastam a Duel/Thin Lizzy féle párhuzamról. Ezért hallgattam bele és azóta is nagy kedvencem.

 

Bár a srácok nem igazán találták meg a saját hangukat, de legalább elhagyták azt az unalmas, mindenki álltal játszott, semmit mondó rockzenét, helyette viszont elkezdtek abban a stílusban alkotni, amit a TL kialakított. Ugyan sokan próbálják ki magukat a Phil Lynott és barátai által megteremtett zenei közegben, de kevesen vannak, akik nem csak másolják, hanem új dalokat is teremtenek, méghozzá magas szinten! A Valley Of Shadows ilyen album!

 Most pedig itt az új album, In Carne Persona! A magasra tett zenei minőség maradt, azonban a zene egy kicsit változott. Kezdik felfedezni és alakítgatni  a maguk zenei világát. Kevésbé kap hangsúlyt az ikergitározásra felpakolt megadallamosság. Markánsabbak lettek a riffek. Szerintem nagyon jót tett nekik, a Valley album. Megtanultak rendesen dalt írni, mankónak használva az általuk nagyra tartott zenei világot. Most pedig már kezdik eldobni a segédeszközt.

 Ezzel az albummal új fejezet kezdődik a zenekarnál. Az In Carne Persona egy jó album. Nyers még, de be fog érni, hiszen minden lehetőség adott.  https://www.facebook.com/DUELTEXAS  Mindenesetre a HeavyPsychSounds mögöttük áll és ezt komolyan kell venni! AMEN!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr8516709076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása