Default style- Alternative style

Muddy Roots - Lighthouse

Aki egy kicsit is szereti a szikár, blues alpvetésekre felépített zenét, főleg úgy, hogy nagyon erős stoner szálak is jelen vannak, az már nagyon várhatta a Muddy Roots jelentkezését. Hát most itt vannak a kőbányai srácok! A négy számos EP-t már nagyon vártam és remélem ti is. Igaz, hogy tavaly bedobtak egy The Guess Who covert, ami remekül sikerült, de ez nekünk nem elég!  Amint megkaptam a promo pakkot egyből szaladtam a zeneszobába és beraktam a "nagy cuccra"!  Elmondom hát a véleményem az egész hóbelebancról. 

 Előszőr is azt vettem észre, hogy letépi a fejem, annyira jól szól! Nem, nem úgy, mint a manapság megszólaló Stoner bandák többsége, hanem mint egy eredeti blues zenekar a '60-as évekből. Igen, tényleg szikár a cucc. A bemutatkozó Wings On My Back is már egy jóval ércesebb, puritánabb megszólalást hozott, mint az elődzenekar a Burning Full Throttle, de ez az új cucc rátesz még egy lapáttal. 

 

Szeretem ezt a fajta zenei megközelítést. A hangzás modern, mégis egyszerű és éles, mint egy bugyli bicska. Nincs szarakodás, csak a zene. Ennek van alárendelve a hangzás! Azt is mondhatjuk, hogy a Lighthouse EP dalközpontú lett! A számok rövidek, velősek, mégis van olyan dal, mint például a nyitó/címadó Lighthouse, amibe két gitárszóló is belefér. A  Motörhead-es Train 13 már pár hete fut a neten egy jó kis videó formájában, a záró Flight Mode pedig egy elég hullámzó darab, ami ettől a lüktetéstől lesz igazi záró darab. Egyedül a Blue-val nem tudok mit kezdeni. Már bocsánat, de számomra ez egyszerre túl tömény és egy kicsit unalmas. Nem találok benne kapaszkodót, vagy egy olyasmi refrént, amit esetleg fütyürészhetek meló közben, pedig ennek a dalnak ez nagyon jót tenne.

Van egy másik kis szépség hibája is a Lighthouse-nak. A basszusgitárt néha alig lehet felfedezni benne. Nem kap elég vastagságot és igaz, hogy a gitár úgy szól, mint ahogy a nagykönyvben van megírva és a dob is iskolapélda lehetne, de a basszus, az basszus nem igazán van előre tolva.

Igazából ezek a dolgok inkább csak amolyan kukacoskodások, mert összeségéban megint lépett egyet felfelé a lépcsőn a zenekar. Az EP jól megírt, jól megkomponált. Igazi nyári utazós, motorozós zenei élményt tud nyújtani! Hallgassátok és Ride on, Baby, Ride on!

 https://www.facebook.com/muddyrootsrock/

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr8516625660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása