Default style- Alternative style

Pies De Plomo - El Gran Misterio

 

Chile Dél-amerika Görög országa. Már ha zenében, azon belül is a stoner és doom vonalon szeretnénk gondolkozni. Csak pár zenekar a teljesség igénye nélkül: Yajaira, Peregrino, Hazemaze, Demonauta, At Devil Dirt...és még sorolhatnám. Mindegyik zenekarban van egy közös, és pedig a hangulat, amihez hozzátartozik amegfelelően koszos és homályos hangkép, a dalok analógizált mélysége, némi punkos hozzáálás és a füledtség.. A cikkben szereplő Pies De Plomo is ezek bandák eredetiségét és egyéniségét tükrözi. Miért pont ezt a bandát választottam ki mégis a sok közül? Csak. Mostanában ezt hallgatom és tetszik.

 

 A Pies de Plomo a Demonauta egy vadhajtása. Túl vannak már sok lemezen, kicsin és nagyon és még mindig nyomják. Néha kicsit punk, néha kicsit doom. Itt lehet nagyon érezni, hogy a két műfaj nem is áll olyan távol egymástól. Szinte kivétel nélkül spanyol nyelven íródtak a dalok, kivéve azt, amelyik instrumentális. Kiváló háttérzene, de akinek ideje engedi, az vegyen fel egy fülest és hallgasson meg úgy egy-egy albumot tőlük, garantált lesz az utazása!

 

Aki kedvet kapott és még több Chile-i zenére kiváncsi, az iratkozzon fel, vagy csak látogasson el a STONER ROCK CHILE facebook oldalára

AMEN!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr7316588176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása