Default style- Alternative style

Stöner - Stoners Rule/Live In The Mojave Desert

 

 Mindenki ismeri a két Stoner nagymestert, Brant Björköt és Nick Oliverit. Ryan Güt viszont a nagyközönség számára nem egy ismert dobos. Azonban érdemes tudni róla, hogy Björk, Tao Of The Devil albumát ő dobolta fel, illetve a 2016-os Európa turnéján is részt vett.

 Na, most, hogy megvan a kötelező okítás, térjünk rá az albumra. A zene olyan, amit a név és a lemez címe mutat. Vegytiszta STONER! Így nagybetűvel. Aki mostanában egy új stoner albumot akar hallgatni, az vegye meg, tegye fel és hallgassa meg! Remek minőség, érezni a hatalmas tudást és a tapasztalatot. És ennyi. 

 

 Kicsit értetlenül állok, illetve ülök a hangfalaim elött és kérdések cikáznak a fejemben. Leginkább az a kérdés, hogy Miért? Először is itt van a már megjelent koncert lemez, a Live In The Mojave Desert, ami azért volt hangulatos, mert iszonyat nyersen szól, és ha beindítod a zenét, feltekered a hangerőt, egy kicsit ott érzed magad a sivatag közepén. Most meg kiadják  ugyanezt, ugyanebben a számsorrendben, studóban felvéve. Az is lehet, hogy nem is szarakodtak azzal, hogy újra felvegyék, csak egyszerűen feljavították a koncert felvételét. Ha nem Brant-ról, vagy Oliveriről lenne szó, azt is lehetne hinni, hogy az extraprofit lebegett a szemük elött. 

 

 Másodszor pedig, miért nem jó, ha jó? Félre értés ne essék, a dalok nagyszerűek, de a sok-sok nagyszerű dalból nem emelkedik ki egy, ami húzná az egészet. Értem azt is, hogy a két zenei zseni csak úgy fossa ki magából a dalokat, de úgy vélem, hogy eldobták azt a bizonyos objektív szűrőt, amin keresztűl csak a kiemelkedően jókat viszik stúdióba. 

 Érzek itt azért egy kicsit olyan baráti jammelgetést is, sőt. Valószínüleg így is történt. Iszogattak, zenélgettek, dalok keletkeztek és valaki fejéből kipattant, hogy menjenek ki a sivatagba, mint a régi szép időkben, nyomják le azt a pár dalt. Valaki meg felkiálltot: "Az anyja úristenit! Miért ne vegyük ezt fel és adjk ki! " És lőn!

Stöner Face! Heavy Psych Sounds Face!

Egy szó, mint száz, remek iparos meló és semmi több. Én az élő felvételre szavazok, mert azt nem sterilizálták annyira, mint a studió albumot! AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr7016568482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása