Default style- Alternative style

Witchrot - Hollow ("Hiszek egy Istenben!")

 

A Kanadai Witchrot (facebook) zenekar bemutatkozó albumára könnyű lenne azt mondani, hogy Sludge, vagy azt hogy Doom. Nem igazán fedné a valóságot. Inkább úgy lehetne jellemezni, hogy kisérleti, vagy esetleg "útkereső". Mostanra mindkét cimke kuka.

 Kissebb magánéleti krízis miatt (szőrnyű megcsalások történtek a háttérben), egy ideig úgy volt, hogy ez az igéretes zenekar megszünik. Valahogy mégis csak összeszedték magukat és Peter, a zenekar agya úgy döntött, hogy ezeket a zavaró, ámde hatalmas energiákat, amik felgyülemlettek benne, beleépíti az alkotói folyamatába.

 

 Megszületett a Hollow! Kár most belemenni, hogy kit cserélt le, kivel, mert most itt a zene a lényeg. Most már nem útkeresésről beszélünk, hanem egy kiforrott stílusról, amibe minden belefér és jól megfér egymás mellett. Egybe lett gyúrva a Sludge a Doom, Experimentális és sötét. Mélyrehangolt dallamok és talán még egy kis oratórium jelleget is kihallok a háttérből. És most kapaszkodjatok meg! A Fog című interlude nem más, mint némi vésztjósló monumentális zene, amibe szépen beágyazták a "Hiszek egy Istenben..." kezdetű liturgiát!

Na már most mindenki hallgassa meg az albumot és huzzon el gyónni a legközelebbi templomba, mert máskülönben oda lesz a lelke! AMEN!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr1416565866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2021.05.19. 15:25:59

Idő hiányában, csak bele hallgattam. Jónak tűnik!
süti beállítások módosítása