Default style- Alternative style

Live at Day of Doom - Aniversary

 

2019-ben Chris Johnson (DEAFHEAVEN, SUMMONER) kiatlálta, hogy rendez egy minifesztivált a  Magnetic Eye Records 10 éves évfordulójára. Novemberben ez meg is történt négy zenekarral Day of Doom néven: Elephant Tree, Domkraft, Summoner, Horsehunter. 

 

Mind a négy koncertet felvették és annyira jól sikerült, hogy ki is adták őket. Biztos, hogy volt utómunka vele bőven, de sikerült megtartani az élő zene hangulatát. Meghagyták a hallgatónak azt az élményt, hogy ha nem is volt, de egy kicsit érezze a koncerteken kialakuló katarzis ízét. Kellően koszos és kellően élvezhető az anyag.

 Nem igazán szeretem a koncert albumokat, mivel nem igazán adják vissza az "ott levés" hangulatát. Biztos tudjátok ti is. Találkozás haverokkal, barátokkal, sörözgetés előtte, hangolódás a zenekar(ok)ra. Ez mind nem jön át semmiféle hanghordozón. Minek hallgassak meg egy istentelenül szar felvételt a Kuala Lumpuri Metallica koncertről, aminél csak azért bólogatok, mert eleve ismerem a dalokat, vagy pedig annyira kijavítják a stúdióban a felvételt, hogy hiteltelenné válik.

  Nos ezen a négy koncert felvételen nem ez történik. Lüktet az egész és nem azt mondom, hogy érzem a gitáros sörbűzös leheletét, vagy a basszeros húgyfoltos alsógatyájának a szagát, de egy pár perc erejéig megidézhetem a mostanában elmaradt koncertek szellemét.

 

A Magnetic Eye Records (FaceBook) megtiszteltetésnek veszi, ha vesztek belőle: https://mer.lnk.to/day-of-doom  

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr7916334812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása