Default style- Alternative style

The Butchers - Interjú

A napokban szembe jött velem a Felvidéki The Butchers nevű zenekar. Elgondolkodtató, hogy mennyire nem ismerjük a szomszédban élő véreink zenekarait. Remélem ez változni fog, legalábbis Stoner vonalon mindenképp. Készitettem egy kis interjút velük, mi által remélem sokan rákattannak zenéjükre. Bluesban gyökeredző, keményebb Hard Rock amiben utaznak a srácok és ez nem áll nagyon messze a manapság Stoner Rocknak mondott műfajtól.  Olvassátok az interjút!

 

Sziasztok! Kinek az ötlete volt a zenekar alapítás? Milyen zenekarok, könyvek, események inspirálnak titeket?

- A zenekart Hushegyi András alapította 2011-ben, mivel épp szétesett az akkori együttese. A zenekar akkoriban Husi and the Butchers néven működött, mint trió és nagy részben átvett blues-rock számokat játszottunk.

 Hogyan talált meg titeket ez a műfaj, hogy ezt játsszátok?

- A zenekar blues-rock műfajban kezdte a pályafutását, de később egyre jobban bekeményítettünk. Az új irányt talán a második albumunkon található I don´t wanna cry for you című számunk hozta. Ezután kezdtünk el kicsit keményebb zenét játszani.

Mi volt idén a legnagyobb lépés a zenekar életében?

- A legnagyobb fellépésünk idén a Gombaszög Lite lesz. Reméljük, hogy minden jól alakul és nem hirdetnek ki újabb vesztegzárat.

Mit gondoltok a Stoner-Rock-ról mint zenei irányzat?

Ati:- Személyes élményeim alapján közelíteném meg a választ. Pár évvel ez ellőttig még Black Sabbathot sem hallgattam, de a Master of Reality vinyl hallgatása után, valami elkezdődött. Szinte azt sem tudtam, mit hallgatok. elvitt magával az érzés, amiről már tudtam, hogy a kortárs zenében elégszer hallottam. Aztán kicsit utána olvastam, A Spotify rengetegett segített az újabb bandák felfedezésében, mostanra azt mondhatom, hogy aki a blues alapoktól indul, majd eleget hallgat hard rockot és nem túlzottan ismeretlen előtte a fű íze, előbb-utóbb eljut ehhez az irányzathoz, szinte megkerülhetetlen. Igaz, hogy a 90-es években lehetett a nagy bummja, de úgy érzem, manapság is rengeteg lehetőség van benne.

Melyik koncert volt eddig a legemlékezetesebb a zenekar életében? (saját, vagy kedvenc zenekarotok koncertje)

- A legemlékezetesebbek egyike talán a lengyelországi Suwalki Blues Fest volt, ami az ország legnagyobb blues fesztiválja. Nagyon örülünk, hogy itt felléphettünk. Nagyszerű emberekkel találkoztunk itt, sok jó élményt szereztünk.

Hol lehet látni/hallani titeket legközelebb?

- Legközelebb Szlovákiában a Gombaszög Lite-on lépünk fel augusztus 22-én, szeptember 12-én pedig Somorján fogunk koncertet adni.

Mi volt a legfurcsább hely, ahol felléptetek?

- Azt gondoljuk, ha nem is a legfurcsább, de érdekes volt a Covid-őrület alatt online játszani a Mozi Klub jóvoltából. Fent van a videó youtube-on, lessétek meg. Néhány számnak egészen illett az akusztikus verzió meg a dobseprű.

Hogy jött a The Butchers név, és mit jelent igazából nektek?

- A zenekar első neve a Husi and The Butchers volt. Hushegyi András ugyanis a vezetékneve miatt Husinak becézik, így adta magát a poénos név (Husi és a mészárosok). Később, amikor már egy kicsit komolyabban kezdte nyomni a zenekar rájöttünk, hogy jobb lenne valami rövidebb név és lettünk csak The Butchers. Jó választásnak láttuk ezt, mivel nincs nagyon más zenekar hasonló névvel.

 

Ki írja a dalszövegeket?

- A dalszövegeket főként Hushegyi András írja, néha beszáll János is, de az nagyon ritka eset.

Szlovákiában, Felvidéken mennyire erős az underground?

- Nagyon erős, szinte nincs is más. Sok érdekes zenekar van itt, amikre érdemes felfigyelni. Stílusilag is sokszínű a felhozatal.

A vírus miatt kialakult különleges helyzetet, hogy kezelte a zenekar?

- Nem nagyon zavart meg minket a dolog. Sokat dolgoztunk a vírus ellenére is. Főként az új kislemez és a klipek megjelenése körüli munkák igényeltek sok időt. A vírus miatt nem próbálhattunk a próbatermünkben, ami a somorjai kultúrházban található. Ezért a dobosunk egyik kis szobájában voltunk kénytelenek szétrakodni és zúzni a rockot. Vicces volt, mert nem volt túl sok hely, de helyette volt kézműves sör.

- Elég jó sztori, hogy az elmúlt hétvégén (szerk. 07.26.) Pozsonyban játszottunk. A pozsonyiak annyira rettegnek a vírustól, hogy alig tévelygett ki néhány ember, viszont a koncert felénél berohant egy punk páros, borral a kezükben, elég jót buliztak, hálásak voltak, majd a koncert végén adtak 5 eurót, mert annyira tetszettünk nekik. Értitek, punkoktól kaptunk pénzt!

Köszönöm az interjút. http://www.thebutchers.eu/  https://www.facebook.com/thebutchersmusic

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr6316099194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása