Default style- Alternative style

Hail The Void - Hail The Void

A zenekar székhelye British Columbia : "Vancouvertől északra és keletre lévő hegyek megvédik a várost és környékét a hideg északi szelektől így a város környékének éghajlata nagyon kellemes. Itt található Kanada egyetlen óceáni éghajlatú területe. Így Vancouveré a legmelegebb Kanadai város címe, és itt a legmelegebb a tél az országban. Az óceáni éghajlatnak köszönhetően itt vannak a legnagyobb esők, amelyek a tartomány belseje felé fokozatosan csökkennek. Így míg Vancouverben az éves csapadékmennyiség elérheti a 3000–4000 mm-t, addig a tartomány belsejében már csak 300 mm esik évente. Ezt a kis területet kivéve a tartomány éghajlata hegyvidéki az erre jellemző adatokkal: hosszú hideg tél, rövid és mérsékelt nyár. (Wikip)

 

Szóval eléggé kilóg a kanadai városok közül, épp úgy, mint a Hail The Void. Alapvetően doom zenét játszanak, de egy kicsit kilógnak ebből, mivel a vokál egy goth, dark, énekes legjobb pillanatait eleveníti meg. Sőt én belehallok egy csipetnyi Elvist is a borongósabb részéből. 

Igazán élvezhető refrénekkel, dallamokkal vannk a dalok ellátva, a gitártémák szépek, jól kidolgozottak. Kiemelném a Desert Apparition / Karman Line dalt, aminek az elején némi herfli is van, a végeflé pedig egy igazán magával ragadó gitártémát bontanak ki. Ez a dal megnyugtat, épp úgy, mint a Port in a Storm ami Danzig bácsi melankólikusabb hangulatait idézi.

 A hangzás telt és szép, igazán megérdemelne a felvétel egy Vynil kiadást, esetleg egy CD-t. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr6716009220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása