Default style- Alternative style

Bongtower - Oscillator

 

Már nagyon vártam az orosz Bongtower új albumát. Nem vártam hiába! Most itt van és én ízlelgetem, próbálgatom. Az első nagy meglepetése az albumnak az egyenletessége. Nem, nem a minőségi homogenitásról beszélek, hisz azt az első albummal elég magasra tették, amit itt szintén megugrottak a srácok.  (Igen, dobos csaj már nincs, helyette dobos srác van.) Zenei monotonitás van, de az a legmagasabb fokon. 

A másik meglepetés az az, hogy komolyabb témákkal jöttek elő, mint az Altered States-nél. Nyoma sincs semmiféle kábulatnak, tudatmódosulásnak és egyébként is. A lemez koncept lemez. Az nemzetközi űrkutatást járja körül. Főleg a fontosabb momentumokról szólnak a dalok, úgy a Szovjet, mint a Nemzetközi nagy pillanatokat veszi górcső alá. Pl.:az első űrsétát, Gagarinékat, ilyesmi. 

 

A zene tökéletes keveréke a Sleep-nek és a Dopethrone muzsikájának. Nagyon szépen jön össze az űr ridegsége, hidegsége a monotonitással és Dopethrone-os mélységekkel. Ja és persze rengeteg elektromos vuttyogás, tyüttyögés, búgolás, sütymergés, ami még jobban kiszakítja a hallgatót a Föld vonzásköréből. Facebook

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr2315629232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása