Default style- Alternative style

Dopelord - Sign Of The Devil

Már megszokhattuk, hogy Lengyelországból minőségi doom/stoner...egyéb ehhez kapcsolódó zenék kerülnek be a nemzetközi vérkeringésbe. A Dopelord zenekar a manapság Doom-nak mondott műfajt képviseli felső szinten. (Én inkább lassú rockzenének, vagy neoDoomnak hívnám)

Az előző lemezük, a Children Of The Haze se volt egy gyenge eresztés, azonban...Alig egy hónapja jelent meg az új korongjuk a Sign Of The Devil. Nagyon aktuális, elég csak a címre, illetve a borítóra nézni. Már az első daluk, ahogy kezdődik, egyből megvett kilóra. Olyan mélységeket nyitnak meg a hallgató elött, ahol még alig jár élő ember.

 

A saját műfaján belül is feszegeti a korlátait és ez jót tesz ennek az amúgy is monoton zenének. Az első számmal még visszakacsintanak a régi időkre, de már a Hail Satan (mekkora cím!) olyan, mintha korai Celtic Frostot kevernék a Bathoryval és ezt úgy adnák elő, mint egy középtempós Emperor. Elég Black Metalosan hangzik, pedig ez Dopelord-os! A Heathen pedig egy igazi gitárorgia, olyan refrénnel, mint ha valami glam/stadion rock zenekart gyurtak vona bele egy rothadó sárkupacba. Kedvencem a Doom Bastards. Gyakorlatilag két dalt kovácsoltak egybe. Az eleje szép melankólikus doom sláger, de a vége felétől bevadul és igazi csordavokálos Heavy Metal lesz. Mintha a korai Running Wild is ott lapulna a sorok közt. Aztán ismét előveszik az "unalmas" oldalukat és World Beneath Us-al egy már most klasszikussá érett doom himnuszt adnak elő. És hát a végére még odabiggyesztenek egy ökölrázós Punk/Hc szösszenetet!

Mestermű! Hallgasátok, mert elvisz az Ördög! 10/10 https://www.facebook.com/Dopelord666

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr7415612936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása