Default style- Alternative style

Big Scenic Nowhere - Vision Beyond Horizon

 

Bob Balch (Fu Manchu),Gary Arce (Yawning Man), Alain Johannes, Tony Reed (Mos Generator), Mario Lalli (Fatso Jetson), Per Wiberg (ex-Opeth), Bill Stinson (Yawning Man), Nick Oliveri, Lisa Alley és Ian Graham (The Well). Szerintem ezek a nevek garanciát jelentenek bármilyen albumnak. Még külön külön is, nem hogy így együtt. Bátran ki lehet hát jelenteni, hogy a Big Scenic Nowhere egy Supergroup.

Bob Balch és Gary Arce kezdetben egymásnak dobáltak át témákat, amibe a későbbiekben beszerveztk a haverokat. (Nekem is lehetnének ők a haverjaim közt.). Ebből egy hatalmas éterközi jam lett. majd késöbb lemez. Az anyag teljes kereszmetszetét mutatja a Deser rock és Stoner rock világnak. Megtalálható az albumon az abszolút HC-s The Paranoid-tól kezdve a lebegősebb Hidden Wall-on és a En Las Sombras-on át a Desert rock témás Then I Was Gone-ig minden. Mostanság erre a fajta zenére inkább mondják, hogy alternatív, vagy azt hogy experimentális. 

Úgy vélem, hogy aki odáig van a desert Sessions, QOTSA, esetleg a Yawning Man dolgaiért, annak ez nagyszerű csemege, viszont aki csak ismerkedni akar ezekkel astílusokkal, az ne ezzel az albummal kezdje el. 

A lemez január 31-én fog megjelenni a Heavy Psych Sound Records gondozásában.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr3915414248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása