Default style- Alternative style

ANTAL és a jótékonyság

Nemsokára - December 7-én - másodszorra rendeződik meg a Heim Pál Gyermekkórház javára egy jótékonysági Gála! Rózsa Tomit, az ANTAL zenekar gitáros dalnokát és a dobost Kápontot kérdeztem meg egy-két dologról ennek örömére.

Sziasztok!

Először is had kérdezzek rá, mi van mostanában a zenekarral?

Tomi: Éppen léböjt kúrán vagyunk Viktorral, ami kicsit megnehezíti a minden napjainkat, de eléggé jól bírjuk. JC meg…. Nos, JC és a zenekar útjai különváltak. Nem volt meg az a kellő hő, amit szükségesnek érzünk, éreztünk.  Ez a dolog eléggé halkan és gyorsan zajlott le. A szakítást követően Viktorral mászkáltunk a Ráday utca környékén egy sötét vasárnapi hajnalon, amikor is hallottuk, hogy egy kis cica nyávog keservesen az egyik lépcsőház kapujában. A cicának vettünk tejet a sarki ABC-ben cserében ő meg megmutatta nekünk, hogy ki lesz az új nagysörényű basszusgitáros. Azóta a Cicát elneveztük Medvének!

Több, mint egy éve jelent meg a Countness albumotok. Mikor jön az új?

Tomi: Már írtunk az ázsiai származású kománknak, hogy az Ebay-ről augusztusban megrendelt dalcsomag,  baszik ideérni, szóval utalja vissza pénzünket. A csávó már marha régóta nem reagál, írtunk a Supportnak, de nem érik el a csávókámat. Körözést adtunk ki rá, de semmi… Szóval nincs más, mint paraszt módjára lemenni a próbaterembe és dalokat írni. Szerencsére ötletből nincs hiány. Mikor lent vagyunk mindig próbál valaki a mellettünk lévő teremben, így letudjuk nyúlni a sok amatőrnek valamelyik riffjét. Ennek a módszernek hála már két dal fixen kész. Egyiket el is játszunk december 7-én a jótékonysági koncerten, vagy mind a kettőt….

 

Melyik az a sör, amit bármikor meginnátok?

Tomi: Nem iszunk. És ezt most komolyan mondom. Viktor mindig vezet, ő a mi kis házi sofőrünk, aki azért fellel, hogy épségben megérkezzünk mindenhova, cserébe pedig remek szóviccekkel kápráztat el minket (Dől a della Donatella) Az új basszerről még nem szeretnék semmit sem elárulni, az ő kiléte csak a decemberi koncerten derül ki. Én meg mióta tudom, hogy apuka leszek, azóta egyáltalán nem iszom alkoholt.

Viktor: Leginkább a double ipa-k állnak hozzám közel. De manapság elég ritkán sörözök, jobban szeretek vezetni.

Gondoltatok arra, hogy valami igazán meglepővel álltok elő a koncerteken?

Tomi: Még magunkat is megtudjuk lepni néha, hogy milyen jól játszunk, ez nem elég? Amúgy minden koncerten van valami. Egyszer felléptem tündérkirálylányként, az szerintem marha menő volt. Amúgy meg minden koncertünk elején hirdetek egy Matt Pike hasonmás versenyt, de eddig mé nem találtam megfelelő ellenfélre.

Viktor: Lassan már az is meglepő, ha valaki a saját szerzeményeit adja elő.

Tudom, hogy miért pont ANTAL a zenekar neve (akit érdekel, az utána jár), de például a József is komoly név, vagy a Kevin, esetleg női név, mint például az Erzsébet miért nem?

Tomi: Az idei év a komoly névváltoztatások éve. Sokat gondolkodtunk azon, hogy sokan összekevernek minket az ismert rapperrel, plusz van mg egy antal & dayz formáció vagy mi a szar, ami alá rendszeresen besorol minket a Spotify. Ezeket ki kellene kerülni…. Gondolkodtunk azon, hogy Apey And The Pea-re változtatjuk a nevüket, úgy hallottam most az a név szabad. De az is lehet, hogy simán Imre leszünk, vagy nem is változtatunk és leszarjuk az egészet. De az is lehet, hogy most hazudok, mint a vízfolyás. Annyi hülyeséget összetudok hordani, hogy abból Dunát lehet rekeszteni. Szóval a válaszom a kérdésedre, hogy IGEN!

Azt mindenki tudja, hogy Tamásnak milyen eklektikus zenei izlése és markáns véleménye van mindenről, de Kápontról keveset tudunk. Nos itt az ideje meggyónni.

Tomi: Most akkor elmondanám, hogy Viktornak milyen ízlése van! JÓ! Mivel velem lóg sokat, így másmilyen nem is lehet, de erről beszéljen inkább ő.
Viktor: Hmm, pont múlthéten intéztük el közösen, hogy egy fesztiválra soha többé ne hívjanak.:D
Zenében mindig igyekszem valami új élményt találni, szóval elég szerteágazó, épp hol találom meg. Csak így stílusok nélkül bedobok pár nevet, amik épp a telefonomon vannak: (hed) pe, Belzebong, Cannibal Corpse, Clutch, Down, Electric Wizard, Funktasztikus, Fürgerókalábak, Isten háta mögött

December 7-én lesz egy jótékonysági koncert, a Heim Pál gyermekkorház javára. Ez tiszteletre méltó. Tavaly volt az első ilyen. Erről mondanátok valami bővebbet? Hagyományteremtés? Sajtó nyilvánosság?

Esemény facebook oldala!!

Tomi: A tavalyi volt az első, jól mondod, ahol csak underground zenekarok léptek fel. Így sikerült összeszednünk 170 ezer Forint, ami szerinte nem egy szar összeg, ahhoz képest, hogy milyen pici bandák játszottak. Idén magasabbra raktam a lécet, és már a nyáron jó formán leszerveztem a Watch My Dyingot, illetve az ősz elején elkaptam a Room Of The Mad Robots-ot is. Ők számomra két marhára meghatározó zenekar, így marha boldog vagyok, hogy előttük játszhatunk. A kedves sajtó szarik a hírre. Ez nem számít, nincs krumplink, nem létesítettünk szexuális kapcsolatot pénzért senkivel, nem kaptunk ki a Puskásban senkitől, sőt még ott sem jártunk. Nincs hírértéke annak, ha az ember jót próbál cselekedni. Ez elszomorító valamilyen szinten. Idén is az S8 underground club ad helyet az eseménynek. Ellenben elszomorít az a tény, hogy megkerestem több helyet (annyira sok azért nincs Budapesten) és mindenki pénzt kért azért, hogy oda vigyük az estét. Ezt én szemét dolognak tartom. Az S8-nak és Képíró Sanyinak külön köszönet, hogy próbálnak teret adni a kis zenekaroknak, nekünk.

Viktor: Fontosnak tartom, hogy mindenki a saját szintjén próbáljon segíteni a környezetén. Akár csak egy babakocsit segítesz felvinni egy lépcsőn, akár koncertet szervezel.

 Milyen volt beszervezni a zenekarokat?

Ahogy mondtam a Watch My Dying és a ROTMR hezitálás nélkül igent mondott. Semmit se kértek, amitől engem elöntött a boldogság, a szeretet, és a remény érzete. Ellenben akadtak olyan X éve létező zenekarok, akik voltak akkora parasztok, hogy leírták, nekik ebből a buliból nincs hasznuk, nem jönnek, vagy nem is válaszoltak. Ezek után azt elvárták, hogy egyéb sajtós megjelenésekkel segítsek nekik… Az ilyen menjen a picsába! Ezeket az embereket gerinctelen faszoknak tartom, akik arra se érdemesek, hogy megemlítsem őket. Túl léptünk rajta és marhára örülök az idei ütős line upnak. Igazából már a végén az volt a cinkes, hogy befér-e ennyi banda egy estére. A Treasondom konkrétan Marosvásárhelyről jön el, önköltségen, hogy játsszanak félórát. Nekem ez marhára megtisztelő. A Midnight Tears egy új feltörekvő sludge csapat, akik, ha oda figyelnek még el is érhetnek valamit. A Muddy Roots, Mundi Csabiék új zenekara. Mindig is bírtam Csabit, így egyből gondoltam rájuk. Az Igor’z nekem egy kicsit a lázadó grunge-punk korszakomat idézi, marha jó dalaik vannak érdemes őket is megnézni. A Space Cadet pedig egy csoda számomra. Együtt játszottunk velük egyszer az S8-ban már nem is tudom, hogy milyen koncerten, és azóta a két zenekar között szoros a haverság. Ők fogják a dolgok könnyedebb oldalát hozni. Amit még tudni kell az estéről! Érdemes időben érkezni, mert az S8 kicsi, nem egy Dürer. Várunk mindenkit, és készüljetek fel, hogy egy baszott jó este lesz!

Mit hallgattok egy hosszú autóúton?

Tomi: A Napalm Death You Suffer és a Kyuss Yeah című számát felváltva.

Köszönöm! Mindenki legyen jó és menjen koncertre! https://www.facebook.com/events/530090371066398/ 

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr2415333358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása