Default style- Alternative style

Eugene Tooms - Interjú Vol.2. + Videóklipp

Elérkezett az idő az Eugene Tooms zenekar első klippjéhez és így az interjú 2. része is olvasható.

Sziasztok! Ismét jelentkezek egy-két kérdéssel. A múltkor kihagytuk a stúdiózást. Most azért kérdezném, hogy hol stúdióztatok? Mennyit változtak a dalok? Sávonként, vagy egyszerre vettétek fel az anyagot?

 Dudoma Viktor (DV): A stúdiózás Egerszalókon történt, Sohajda Péternél (Shapat Terror), Bálint dobta fel, hogy mi lenne, ha odamennénk, ők a Solidmennel párszor már jártak nála. Három napot töltöttünk ott, a dalokat addigra kiműveltük, szóval nem változtattunk ott már semmit. Együtt vettük fel a lemezt, óriási élmény volt, utána meg is beszéltük, hogy ezentúl másképp nem is akarunk lemezt felvenni, csak „élőben”.

 Micskó Viktor (MV): Az biztos, hogy nem működik minden zenéhez az egybenjátszós felvétel, de mi imádtuk. Nincs kanapén üldögélés, amíg mennek fel a gitárok. Cserébe minimális lehetőség van belejavítani, pláne metronóm nélkül, szóval lényegében amit feljátszunk, az lesz minden kis hibával együtt és kész.

Néztem a This Just In… dalra készített videót. Minimalista. Kinek az ötlete volt és miért pont ez / így?

 MV: YouTube-ra ugye mindenképp fel kell tenni a számokat, és gondoltuk, hogy akkor már lehetne több annál, hogy ott egy kép a borítóról. Nagy Viktor ötlete és munkája ez a térbeli animációs dolog, köszönjük szépen. Egyébként meglesz mindegyik számra, figyeljétek majd.

 Engem mindig is érdekelt, hogy egy adott lemez milyen inspiráció hatása alatt született. Titeket milyen dolgok befolyásoltak illetve ösztönöztek a dalok megírása alatt. Miket hallgattok mostanában? Ezeket meg szoktátok mutatni egymásnak?

 DV: Ez nem lesz túl eredeti, de engem maga a zene inspirál. Ha meghallgatok egy régi kedvencet vagy felfedezek egy új zenekart és gitárt akarok fogni, de azonnal, az a világon az egyik legjobb érzés. Ha netán szövegírással kapcsolatban is kérdezed, ott bármi. Könnyen megindul a fantáziám, volt, hogy ágyazás alatt ugrott be egy sor szöveg és arra fűztem tovább a dalszöveget. 

 MV: Ez engem is érdekel. Nem tudnék rámutatni dolgokra, hogy na ez, az tuti, hogy vannak meghatározó lemezek, zenekarok, koncertélmények, illetve járok dobolni Makai Lacihoz és Hámori Dácihoz, mindketten nagyon aktív profi zenészek, van mit tanulni tőlük. Szóval vannak hatások mindenhonnan, alszunk rá sokat, összegyúrjuk, aztán satöbbi.

 A zeneküldözgetés az megy, igen, de szinte lehetetlen követni, annyi van. Például ti is annyi zenét tesztek ki, hogy egész napos elfoglaltság lenne mindent meghallgatni. Azért igyekszik az ember.

 Sok olyan zenészt ismerek, akik nem nagyon hallgatnak semmiféle zenét, csak ha zenélnek. Sőt az újdonságokkal sincsenek tisztában. Nekem ez kicsit olyan, mint ha egy mesterember nem képezné magát és ugyanazzal a technikával, technológiával dolgozna, mint ahogy tanulta. Mit jelent számotokra a zene, illetve a zenélés? Illetve szoktatok valamiféle újdonságot belevinni a zenélésetekbe?

 DV: Nekem a zenélés egy létfontosságú dolog. Szerintem teljesen meghülyülnék, ha nem lenne.

 MV: Nekem is inkább a csinálás a motiváció, aztán persze abszolút van olyan, hogy hallasz valamit, és a zuhany alatt elmélázol, hogy mi lenne, ha kipróbálnánk, jó, nem pont azt, hanem azzal a múltkori ötlettel kombinálva... De ja, koncertre nem csak a sörért megy az ember, új lemezt nem csak azért hallgatsz, hogy addig se legyen csönd.

 Utolsó kérdés: Hogy képzelitek el a zene jövőjét?

 DV: Attól függ, milyen lábbal kelek fel az adott napon és még akkor sem vagyok biztos benne, amikor ezen gondolkozom. Szerintem erről esszét lehetne írni, pont tegnap mesélte egy DJ barátom, hogy amikor bement egy hangszerüzletbe, ahol inkább az elektromos kütyük voltak túlsúlyban, azt látta, hogy 7 kölyökből 5 kezében valódi hangszer volt.  Közönség oldalról is csak megunják előbb- utóbb az emberek, hogy valaki autotune-olt hangom márkaneveket sorol a fülükbe. Úgy tűnik ma optimista vagyok.

Face, Bandcamp,

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr3815303570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása