Default style- Alternative style

Indeed – Island Dal és Klip Premier!

Új videóklippel jelentkezik a budapesti Indeed zenekar. A csapat hosszú idő után ad ki teljes értékű klipet, amit eddig rögzítetlen „Island” dalukhoz készítettek.

A banda neve ismerős lehet annak, aki meg-megfordul a budapesti zenei életben. Aktívan koncertező, főleg garage-grunge-rock műfajban alkotó egységről van szó, zenéjükben azonban nagyon sok stílus és inspiráció találkozik egészen a Beatlestől, Nirvanán keresztül Bonamassáig.

A srácok 2018-ban megnyerték az Öröm a Zene tehetségkutató sorozat paksi fordulóját így különdíjjal bejutva az országos döntőbe, nyáron felléptek a Double Rise és Művészetek Völgye fesztiválokon, melette sok klubkoncertet maguk mögött tudva.

 

„Az Island egy kora őszi hétvégi forgatás eredménye. Szerettünk volna egy stúdión kívüli, teljesen spontán anyagot leforgatni, ahol nincs előre megírt forgatókönyv, se nagyon kitalált beállítások. Az ötlet és helyszíngazda Geri, a basszusgitárosunk volt aki bedobta, hogy menjünk el a nyaralójukba egy hétvégére és csináljunk bármit amit amúgy is csinálnánk. Így szóltunk pár havernak, szereztünk magunk mellé egy kamerást és péntek este elindultunk...

A dalt már tavaly rögzítettük az Origo stúdióban. Azóta koncerteken is játszottuk, de – a nyitó sorokat és a refrént leszámítva – állandó szöveg nem volt rá, így minden alkalommal máshogy szólt. Mivel ezt a nótát is a következő „Lazer” albumunkra szántuk, sürgetett az idő, hogy végleges formába öntsük. Nos, hála néhány szójátéknak, pár ponyvaregény-jellegű amerikai kriminek és az Óbuda-Solymár közötti egyórás buszútnak, megszületett végre a szöveg. Innentől kezdve már élmény volt rápasszintani az összeollózott sorokat. Nem csak kiteljesedett, hanem újjászületett a dal. A klipforgatásnál evidens volt, hogy azt sem agyaljuk túl.

A képarányt (mint a régi Tv-ken) direkt 4:3-as arányúra állítottuk, ezzel is megidézve az analóg korszak hangulatát. Egyébként ez hangzásban sem áll messze tőlünk, ugyanis az Island a főéneket és vokált leszámítva együtt lett feljátszva a stúdióban nem pedig külön sávonként. A hangfelvétel a budapesti Origo stúdióban lett rögzítve. A hangkeverés és mastering Beke István (Ivan And The Parazol) munkája, a klipet pedig Nyúl Nimródnak –New Reflection Films- köszönhetjük. „

 

A szám egyébként előfutára a soron következő és jövő évben megjelenő „Lazer” c. nagylemeznek amiről hamarosan még egy dalt hallhatunk a csapattól.

Legözelebb Nov. 6-án a belvárosi Három Hollóban láthatjuk a bandát színpadon, több külföldi és a hazai Ripe Foal zenekarok kíséretében.

facebook: https://www.facebook.com/indeedthemusic/

bandcamp: https://indeedrestoned.bandcamp.com/

instagram: https://www.instagram.com/indeedbandofficial/

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr4215291102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása