Default style- Alternative style

Nebula - Holy Shit

Ezúttal Kutya a Baby Gorilla Records mindenese hozott nekünk egy kis lemezbemutatót. 

1997-ben Eddie Glass (gitár) és Ruben Romano (dobok) kiváltak a Fu-manchu-ból, hozzájuk csatlakozott Mark Abshire (basszusgitár), így született meg a Nebula, a stílus egyik legjelentősebb formációja. 2010-es feloszlásukig öt nagylemezt adtak ki. Két éve alakultak újra és kezdtek el turnézni. A jelenlegi felállás Eddie Glass (gitár), Tom Davies (basszusgitár) és Mike Amster (dobok). Az új albumot Matt Lyncs (Snail) produceri közreműködésével,a Mysterious Mammal Studios-ban vették fel.

Szent Szar! Tíz év után új album a Nebula-tól? Ha mást nem a nevet eltalálták, gondoltam magamban, mielőtt megnyomtam a play gombot. Bevallom szkeptikus voltam. Annak idején Los Agelesben nekik sikerült elérniük a legnyomottabb, legbaljóslatúbb hangzást, amit a műfaj csak el tudott képzelni. Azt gondolná az ember, hogy ennyi idő elteltével nem lehet újra megidézni ezt a hangulatot, de nekik sikerült, ha nem is makulátlanul. Az album negyven három perces és kilenc nóta van rajta, a Heavy Psych Sounds gondozásában hagyta el a csillagködöt. Igaz a dalok külön-külön, nem annyira erősek, mint annak idején, de mint egész, hozza a tőle elvárt életérzést. Tavaly nyáron volt szerencsém meghallgatni, két gyöngyszemet, az akkor még készülő Holy Shit-ről, élőben lényegesen hitelesebbek voltak, mint a felvételekről, nagyon élték a dolgot, nem mondanám, hogy meglepődtem, amikor Eddie Glass torka szakadtából elkezdett üvöltözni: „Hol a faszomba vagyok gyerekek? Szétszed az MDMAaaaa!” Elképesztő energiák szakadtak ki ezekből a tagbaszakadt sivatagi veteránokból, a produkció egyszerre volt elszállós és félelmetes, nem biztos, hogy oda mernél menni autogramot kérni tőlük a buli után.

Szerencsére erről lesz alkalmad megbizonyosodni, ugyanis az ősszel szerény hazánk két városát is meglátogatják. Október 8-án, Budapesten az Analóg Music Hall-ban, 10-én pedig a Szegedi Jate Klub-ban láthatjátok őket, az Indeed és a Lemurian Folk Songs társaságában. 

Nebula bandcamp

Kutya

https://www.facebook.com/NebulaBand/?ref=br_rs

https://www.facebook.com/indeedthemusic/?ref=br_rs

https://www.facebook.com/lemurianfolksongs/?ref=br_rs

https://www.facebook.com/HEAVYPSYCHSOUNDS/?ref=br_rs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr3514927290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása