Default style- Alternative style

Church Of Void - Church Of Void

 

Megmondom őszintén, a Church Of Void (továbbiakban COV) zenekarral csak most találkoztam az új albumuk megjelenésekor. Mivel a régi felvételeiket még nem hallgattam, ezért COV terén még szűznek számítok. Azonban, ahogy ez lenni szokott, az evéstől jön meg az étvágy.

 Alapvetően itt olyan Doom muzsikáról beszélhetünk, aminek az alapja elsősorban a Black Sabbath, de mellé még rögtön felsorolhatnánk olyanokat is, mint a korai Candlemass, a Saint Vitus, vagy akár a Pentagram. Szóval alapvető Doom, de eltérően a többi mai retro-, vintage-, proto-rock bandától eltérően kihallani itt mást is. Itt főleg NWOBHM zenekarok azok, akiknek a nyomát felfedezem, bár lehet, csak én hallom ki ezt. Iron Maiden, Judas Priest, amin felnőhettek ezek a srácok. 

 Annak ellenére, hogy nem egy modern, újító zenekarról beszélünk, egyáltalán nem lett a hangzás poros, vagy tompa, sőt. A COV hangzása harapós, egy kicsit nyers, és épp ezért érzed úgy, hogy friss vért pumpálnak ebbe az alapvetően konzervatívabb rock zenébe, mint azok, akik nemcsak a stílust veszik át, hanem egy dohosabb hangzást is.

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr2712882742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása